Cumhurbaşkanı'na "Diktatör" diye Canan Kaftancıoğlu'nun hapsi istendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı'na "Diktatör" diye Canan Kaftancıoğlu'nun hapsi istendi

GÜNDEM Haberleri

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz" sözleri sebebiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. Kaftancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapsi talep edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçen yıl 12 Ağustos'ta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı.

"AŞAĞILAYICI SÖZLER"

CHP’nin, İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde düzenlediği Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu "Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz" demişti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçede Kaftancıoğlu’nun ‘küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve haysiyetini zedelediği' ifadelerine yer verilmişti.

Cumhurbaşkanı'na

"CUMHURBAŞKANI'NA ALANEN HAKARET"

Bu kapsamda başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iki sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, Kaftancıoğlu'nun ifadelerin Cumhurbaşkanına yönelik olduğu ve hakaret suçunu oluşturduğu değerlendirildi. Bu gerekçelerle Canan Kaftancıoğlu'nun 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

ASLİYE MAHKEMESİ YETKİSİZLİK KARAR VERDİ

Hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak mahkeme, söz konusu konuşmanın Florya'da olması sebebiyle dosyanın Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce yetkili olduğunu belirtti. Bu sebeple dosya hakkında yetkisizlik kararı verildi. 

DOSYA BAKIRKÖY ASLİYE MAHKEMESİ'NE YOLLANDI

İddianame, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Eğer dosya kabul edilirse Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlanacak. 

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...