Cumhuriyet Gazetesi'ne karikatür tepkisi

/ Kaynak: AA
Cumhuriyet Gazetesi'ne karikatür tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Barosuna kayıtlı bir avukat, Cumhuriyet gazetesi yetkilileri ile bazı yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu

Avukat Kemalettin Yılmaztekin, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlaması nedeniyle gazete yetkilileri ile bazı köşe yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yılmaztekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Charlie Hebdo saldırısını hatırlattı ve "Bu saldırının sonuçlarının, kimler tarafından ne amaçla yapıldığının tartışılması bir yana, görünen nedeni, İslam dinine inanan bizlerin peygamberi Hz. Muhammed'e karikatür yoluyla yapılan haysiyetsiz saldırılardır" ifadesini kullandı.
"Vahim sonuç doğuran, fikir ve basın özgürlüğü maskeli hakaretin bir tekrarının Cumhuriyet gazetesince yapıldığını" savunan Yılmaztekin, "Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri köşelerinde yayınlayan yazarların da halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak suçunu işlediklerini" kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...