Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan marş ilk defa duyuruldu, işte sözleri

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı düzenlendi. Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan marş ilk kez duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 100. yıl etkinlikleri kapsamında ülkenin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini nesillerden nesillere aktarmak amacıyla 100. Yıl Marşı Yarışması düzenlendi. 29 Aralık 2022'de "Yazma Sırası Sende!" başlığıyla çağrıya çıkan projeye 400'ün üzerinde eser katıldı ve bu eserlerin arasından ilk dördü derecelendirildi. Yarışmanın kazananı belli oldu,  1'incilik ödülüne layık görülen eserin sözleri İlker Kömürcü'ye beste ve icrası ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na ait.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından 100. Yıl Marşı'na ilişkin paylaşımda bulundu. Altun, paylaşımında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızca düzenlediğimiz 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci seçilen eserimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımızda milletimizle buluştu. Milli ve manevi duygularımızı ifade eden, gönüllerimizi coşturan, istikbal adına vizyonumuzu ve heyecanımızı ortaya koyan bu marşla, Türkiye Yüzyılı'nda emin ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Marşımız 100. yılımıza armağan olsun."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1696978150691869111

Altun'un paylaştığı videoda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de ışıklandırılan bazı tarihi mekanlar yer aldı. Etkinlikler kapsamında İstanbul'da Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Dolmabahçe Yemin Kapısı, Beyazıt İtfaiye, Kuleli Askeri Lisesi, Beşiktaş Deniz Müzesi, Ankara'da eski Meclis Binası, Ankara Kalesi, İzmir'de Saat Kulesi ve İzmir Atatürk Müzesi'ne ışık boyama tekniği ile Türk Bayrağı yansıtıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan marş ilk defa duyuruldu, işte sözleri

 

İşte 100.Yıl Marşı'nın sözleri: 

"Parlayan yıldızı Anadolu'nun

Çağlayan sel gibi şanlı ulusun

Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı

Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun

 

Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim

Tarihe sığmayan destanlar bizim

Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda

Kalplere kazınmış bu vatan bizim

 

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

 

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz

 

Özgürlük tutkusu damarlarımda

Çelikten her nefer semalarımda

Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize

Tek yürek bu millet en zor anında

 

Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden

Denizler köpürse taşsa dağlardan

Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz

Kahraman yarattı Türk'ü yaratan

 

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

 

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi'nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz."

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan marş ilk defa duyuruldu, işte sözleri

"MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİNİN SAHİPLENECEĞİNE İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marş hakkında "Programımızın ikinci bölümünde tanıtımını yapacağımız 100'üncü Yıl Marşının, tüm bu birikimi ve enerjiyi anlatan bir eser olarak, milletimizin her bir ferdi tarafından sahiplenileceğine inanıyorum. Sözünden bestesine, jürisinden icrasına kadar bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi şimdiden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...