Depremle ilgili dikkat çeken uyarı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremle ilgili dikkat çeken uyarı!

GÜNDEM Haberleri

Uzmanlar İstanbul için art arda deprem uyarıları yapmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün "Çok canlar alacak, büyük mağduriyetler yaşayacağız..." açıklaması dikkat çekti.

Büyükçekmece’de beklenen büyük İstanbul depremine hazırlık çerçevesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden devam ediyor.

"ÇOK CANLAR ALACAK, BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞAYACAĞIZ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Beklenen Marmara depremi çok ocaklar söndürecek, çok canlar alacak ve büyük mağduriyetler yaşayacağız” diyerek yıkımların önemine vurgu yaptı.

12 BLOK 132 BAĞIMSIZ BÖLÜMDEN OLUŞAN BİANLARIN YIKIMINA BAŞLANDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; İstanbul’da beklenen büyük deprem öncesi Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Atatürk Mahallesi Adelya Sokak'ta başlatılan çalışmalar neticesinde 12 blok 132 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkımına başlanıldı. Bölgede incele için yıkım alanına gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise yıkımla ilgili açıklamalarda bulundu.

"MARMARA DEPREMİNDE YIKILMASI BEKLENEN TÜM BİNALARI YIKACAĞIZ"

İki gün önce Marmara Denizi’nde 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatan Akgün "Bu da bizim için bir fişektir. Büyükçekmece Belediyesi olarak depremin geldiğini biliyor ve yıkmaya devam ediyoruz. En uzun süre belediye başkanlığı yaptığımdan ötürü biliyorum ki gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi çok ocaklar söndürecek, çok canlar alacak ve büyük mağduriyetler yaşayacağız. Bende belediye başkanı olarak sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum. Olası büyük Marmara depreminde yıkılması beklenen tüm binaları yakacağız” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN BEKLENİYOR?

Habertürk canlı yayınına ili gün önce konuk olan Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili şu uyarılarda bulunmuştu

"BU DEPREM OLURSA 6 ŞUBATTAKİNDEN DAHA BÜYÜK ZARAR VERİR"

"İstanbul'da beklenen deprem 7.2 ila 7.6 arasında değişiyor. O kesin. Bilimsel çalışmalar bunu gösteriyor. Bu deprem olursa 6 Şubat'taki depremden daha büyük zarar verir. Bunu bakanımız da açıkladı. Sokak başında iki ev yıkılırsa orayı unutun. Ne yardım götürebilirsin ne de kurtarabilirsiniz. Bakan belki bazı şeyleri net söyleyemez lakin biz bilim insanıyız net söyleriz. 600 bin konut yani siz isterseniz her konutta 4 kişi düşünün daire gibi düşünün. 4 kişiden 2.5 milyon insan ölümle burun buruna kalır. Vereceğimiz can kaybı inanılmaz boyutta olur. Bir depremde bu kadar insanın ölmesi Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Bu işi ciddiye almak lazım. Nitekim Sayın Bakan da en ciddi konuşan ve doğruları salt söyleyen bakan olarak gördüm...

"EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZ TEHLİKEDE"

İstanbul Anadolu'yu ayağa kaldırır. Ama Anadolu İstanbul'un ekonomisine yetemez. Bu bizim siyasi bağımsızlığımızı da etkiler. Borç alan talimat alır. Bizim sanayimizin depreme hazırlıklı olması lazım. Sanayimiz depreme hazır değil.  Bağımsızlığımızı devam ettirmek için depremle baş etmeliyiz. Bir bakanlık olacak ve o bakanlığa çok ciddi bir bütçe verip, 15 sene dişini sıkıp siyaset üstü bir politika izleyeceksin. Yıllık planlarla programlarla 5 yıllık planlarla takır takır çalışılmalı"

MARMARA BÖLGESİ'NDEKİ EN BÜYÜK DEPREM NE ZAMAN OLDU?

1999 yılında olan 17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...