Devlet erkanı seferber oldu: 2 Bakan selin vurduğu Bartın'da

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Devlet erkanı seferber oldu: 2 Bakan selin vurduğu Bartın'da

GÜNDEM Haberleri

Karadeniz'i vuran sel felaketi bölgede maddi zarara sebep olurken binlerce vatandaşın hayatını da olumsuz etkiledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen Bartın'a giderek incelemelerde bulundu.

Karadeniz'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel ve su taşkınları yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sel felaketinden etkilenen Bartın'da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye intikal etti.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDILAR

Bakanlar Tunç ve Yerlikaya, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) yetkililerden bilgi aldıktan sonra Kemerköprü mevkisine geçti.

Tunç ve Yerlikaya, kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nın sağanak nedeniyle taştığı bölgede inceleme yaptı. Ayrıca Tunç ve Yerlikaya, Tersane Caddesi'nde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Devlet erkanı seferber oldu: 2 Bakan selin vurduğu Bartın'da

AFAD'DAN 30 MİLYON LİRA ÖDENEK AKTARILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinden etkilenen Bartın'a, AFAD'dan 30 milyon lira ödeneğin bugün aktarılacağını bildirdi.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) sele ilişkin son durum hakkında yetkililerden bilgi alan iki bakan, önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya, meteorolojinin cumartesi günü toplam 19 ilde uyarı verdiğini; Artvin, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Kastamonu, Rize, Sinop, Zonguldak ve Karabük'te "turuncu" uyarının devam ettiğini söyledi.

Yağışlar sonucu mahsur kalan 23 kişinin helikopterler, 570 vatandaşın da botlar ve iş makineleriyle kurtarıldığını aktaran Yerlikaya, AFAD Başkanlığınca bölgeye 449 arama ve kurtarma personeli, 25'i dalgıç olmak üzere toplam 4 bin 283 personel, 2 helikopter ve 439 iş makinesi görevlendirildiğini kaydetti.

Devlet erkanı seferber oldu: 2 Bakan selin vurduğu Bartın'da

"DERE YATAKLARINDAN UZAK DURUN" ÇAĞRISI

Meteorolojinin bugün ve yarın 15.00'a kadar, metrekareye 100 kilogram yağış düşmesi yönünde uyarı yaptığını vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bartın ve yağış alan diğer havzalarda bulunan barajlarda düşen yağışların önemli bölümü depolanarak feyzanın daha da büyümesi hamdolsun önlenmiştir. Şükürler olsun ki can kaybımız bulunmamaktadır. Hasar tespit çalışmalarımız başlatılmıştır. Bartın ilimize AFAD Acil'den 30 milyon lira ödenek Valiliğimizin hesabına aktarılacaktır. Diğer illerimize de gerekli ödenekler gönderilmiştir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmeleri anbean takip ettiğini Yerlikaya, diğer ilgili bakanlıklarla sürekli koordinasyonu sağladıklarını anlattı.

Bakan Yerlikaya, kuvvetli yağış alan illerde vatandaşların dere yataklarından uzak durmaları, yüksek kesimlerde bulunmaları, zemin ve düşük kodlu binalarda bulunmamalarını istedi.

Devlet erkanı seferber oldu: 2 Bakan selin vurduğu Bartın'da

BARTIN'DA CAN KAYBI YOK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Bartın'da 200 kilograma varan yağışların taşkınlara neden olduğunu anımsattı. Tunç, Bartın ve diğer sellerin yaşandığı illerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Tunç, Bartın'da can kaybının yaşanmadığını, maddi hasarların bulunduğunu aktardı.

"İçişleri Bakanı'mızla hızlı şekilde bölgeye intikal ettik. Yarın da diğer illerimizde Sayın Bakanı'mızla çalışmalara nezaret edeceğiz." diyen Tunç, AFAD koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının maddi hasarların giderilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...