Dijital Telif Yasası için tarih belli oldu: Google yetkilileri bilgi verecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'yla ilgili konuştu. Google yetkililerinin haziran ayında Meclis'e gelerek bilgi vereceğini belirten Yayman, algoritma değişikliklerine de vurgu yaptı.
Türkiye'de dijital ortamda içerik üreten kişi ve şirketlerin haklarının korunması için hazırlanan Dijital Telif Yasası'yla ile ilgili hazırlıklar sürüyor.
HAZİRAN AYINDA MECLİS'E GELECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yeni düzenleme hakkında, Google yetkililerinin haziran ayında Meclis'e gelerek bilgi vereceğini açıkladı.
"GERÇEK GAZETECİLİK DESTEKLENMELİ"
NTV yayınına katılan Yayman, Google'ın algoritma değişikliklerinin yayıncıların problemi haline geldiğini dile getirip, gerçek gazeteciliğin desteklenmesi ve tüm paydaşların sürecin içinde olması gerektiğini belirtti.
"DİJİTAL DÜNYADA EN ÇOK ZAMAN GEÇİREN TOPLUMUZ"
Dijital dünyada en fazla zaman geçiren toplumun Türkiye olduğuna dikkat çeken Yayman, Almanya'daki düzenlemenin ülkemizde de de aynen uygulanmasını istediklerini söyledi.