Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Edirne'de kiralık daire kalmadı! Öğrenciler mağdur durumda

Edirne'de kiralık daire kalmadı! Öğrenciler mağdur durumda
Fotoğraf Başlığı Edirne'de kiralik daire kalmadi! Ögrenciler magdur durumda

Öğrenci nüfusunun oldukça fazla olduğu Edirne'de kiralık daire sorunu yaşanıyor. Kalacak yer bulamayan öğrenciler için bölgede çalışan bir emlakçı ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Kaydet
a- | +A

Öğrenci nüfusunun arttığı Edirne'de kiralık daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bölgede çalışan bir emlakçı yaşanan sorunları anlatırken öğrenciler için ev sahiplerine de çağrı da bulundu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Nüfusunun dörtte birini üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Edirne’de, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerin kiralık daire telaşı başladı. 1+1 dairelerin neredeyse tükendiğini ifade eden emlakçılar, kiralık daire bulmakta sorun yaşandığını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME
Kiralık ev ilanlarında kriter değişti: Ev sahipleri bekar istiyor!
HABER

Kiralık ev ilanlarında kriter değişti: Ev sahipleri bekar istiyor!

Öğrencilerin kiralık ev çilesi: Boş daire yok
HABER

Öğrencilerin kiralık ev çilesi: Boş daire yok

Öğrenci şehri olarak bilinen 192 bin merkez nüfuslu Edirne’ye bu yıl üniversite eğitimi için 50 binden fazla öğrenci gelecek. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin ev arama telaşı başladı. 2+1 ve 3+1 kiralık dairenin neredeyse bulunmadığı Edirne’de 1+1 dairelerin sayısı da yetersiz kalıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği kentte, öğrenciler istedikleri mahallelerde daire bulamaz oldu.

"DAİRE SAYISI YETERSİZ"

Edirne'de emlakçılık yapan Mehmet Can Altuğ, kiralık daire bulmakta sorun yaşandığını anlattı. Öğrencilerin istedikleri konumda daire bulamadığını ifade eden Altuğ, mevcut kiracıların başka eve taşınmaması nedeniyle her yıl 2+1 ve 3+1 daire sorunu yaşandığını söyledi. Edirne’de sürekli 1+1 daire yapıldığının altını çizen Altuğ, ancak bu dairelerin sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Geçen sene 2 bin 500 lira olan 1+1 dairelerin bu sene 7 bin liradan kiralandığını söyleyen Altuğ, ev sahiplerine öğrencilere yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.