Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada flaş gelişme! Savcı duruşmaya 1 gün kala rapor aldı

Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada flaş gelişme! Savcı duruşmaya 1 gün kala rapor aldı
Başlık ResmiEkrem Imamoglu'nun yargilandigi davada flas gelisme! Savci durusmaya 1 gün kala rapor aldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılandığı davanın savcısı, duruşmaya bir gün kala sağlık raporu aldı.

Kaydet
|

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılandığı dava ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten savcı Can Besen, yarın görülecek duruşma öncesi iki gün geçerli olmak üzere sağlık raporu aldı. Yarınki duruşmada mütalaanın açıklanması bekleniyordu.


CHP'de koltuk hesapları! Ekrem İmamoğlu'nun yeri için 2 isim öne çıkıyor | Türkiye Gazetesi
Başlık ResmiCHP'de koltuk hesapları! Ekrem İmamoğlu'nun yeri için 2 isim öne çıkıyor | Türkiye Gazetesi

DAVA 20 KASIM'A ERTELENDİ

2 Ekim'deki duruşmada, İmamoğlu'nun avukatı, iki ayrı heyetten alınan bilirkişi raporlarına atıfta bulunarak, "Suç unsuru olmadığı ortaya çıkmıştır. Beraat kararı verilmesini talep ederiz" dedi.

Beyanların ardından mahkeme, esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi ve duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.


Ekrem İmamoğlu:
Başlık ResmiEkrem İmamoğlu: "Adaylığa elitler karar vermeyecek" | Türkiye Gazetesi

NE OLDU?

İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verilmesiyle ilgili "ihaleye fesat karıştırma" suçundan, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ihbarcı olarak İçişleri Bakanlığı, sanık olarak ise Ekrem İmamoğlu ile Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam yer alıyor. Yargılama, Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.


Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edilir mi? Türkiye bu sorunun cevabını merak ediyor | Türkiye Gazetesi
Başlık ResmiEkrem İmamoğlu'nun diploması iptal edilir mi? Türkiye bu sorunun cevabını merak ediyor | Türkiye Gazetesi

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.