El Nino Türkiye'yi kasıp kavuracak! Uzmanlar uyardı, bu tarihlerde dışarı çıkmayın...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
El Nino Türkiye'yi kasıp kavuracak! Uzmanlar uyardı, bu tarihlerde dışarı çıkmayın...

GÜNDEM Haberleri

Türkiye önümüzdeki hafta ortasından itibaren "El Nino" olarak adlandırılan ekstrem sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalacak. Sıcaklıkların ortalama 45-50 derece bandına çıkması bekleniyor.

Kavurucu sıcaklar bu haftadan itibaren Türkiye'de etkili olmaya başlayacak. "El Nino" olarak nitelendirilen hava olayı küresel ölçekte önemli etkiler doğururken uzmanlar zorunlu olmadığı sürece vatandaşların dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

"EL NİNO" TÜRKİYE'DE

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından "El Nino" olarak isimlendirilen kavurucu sıcaklar bu hafta Türkiye'de görülmeye başlanacak. 45-50 derece sıcaklıkların konuşulduğu hava muhalefetinden en kötü etkilenecek illerin başında ise İstanbul ve çevresi geliyor. 45 derecelere kadar çıkması beklenen hava sıcaklıklarından Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın da etkileneceği tahmin ediliyor.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece olarak ölçüldüğü 3 Temmuz, dünyada bu zamana kadarki en sıcak gün olarak kayıtlara geçmişti. Henüz 24 saat geçmeden 4 Temmuz'da ise 17,18 dereceye ulaşan küresel ortalama sıcaklık bir daha rekor kırmıştı.

El Nino Türkiye'yi kasıp kavuracak! Uzmanlar uyardı, bu tarihlerde dışarı çıkmayın...

12 TEMMUZ'DAN SONRA BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen son bilgilere göre yağışlı hava çarşamba günü ülkeyi terk edecek. Rekor sıcaklık da o 12 Temmuz’dan sonra başlıyor. Uzmanlar ise kavurucu sıcaklar konusunda uyarıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Ensonhaber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...