ELDİVEN VE ATKILARI ÇIKARIN! İstanbul'a kutup soğukları mı geldi? Kar yağışı ne zaman başlayacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ELDİVEN VE ATKILARI ÇIKARIN! İstanbul'a kutup soğukları mı geldi? Kar yağışı ne zaman başlayacak?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aylardır kar alarmı verilen İstanbul'a henüz lapa lapa bir kar yağışı olmadı! Ancak bu kez olay çok farklı çünkü kuzeyden gelen soğuklar var. Meteoroloji eldiven ve atıkları çıkarın diye uyardı. Peki İstanbul'a kutup soğukları mı geldi? Kar yağışı ne zaman başlayacak?

2024 yılı karıyla geldi! İstanbul için beklenen kar yağışı haberi bu kez kesinleiti ve kuzeyden geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbullulara eldiven ve atıkları çıkarmları yönünde yaptığı kar uyarısını uzmanlarda destekledi. Ocak aynın ikinci lhaftası adeta kuzey dondurucu soğuklarını andıracak. Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak? 

İSTANBUL'DAKİ KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Uzmanlar Ocak ayının 10'undan sonra İstanbul'da sert bir sıcaklık düşüşünün yaşanacağının altını çizdi. Bununla beraber İstanbul'da azalan sıcaklığın kuzayden gelen karı şiddetliyle karşılaşayacağı hatırlatıldı. Meteoroloji Uzmanı Özdemir, "Ocak ayının 10'undan itibaren 14'üne kadar, yani 10-14 Ocak arası İstanbul'a kar yağması ihtimali çok yüksek. Ayın 10'undan itibaren akşam saatlerinde Trakya'dan giriş olacak. Ondan sonra yavaş yavaş Marmara Bölgesi'ne yayılacak" dedi. Ocak ayının ortasından sonra şiddetli bir kar yağışı beklentilerinin olduğunu dile getiren Özdemir, "Ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem geliyor. Daha güçlü. Güzel bir kar alma ihtimalimiz yüksek" şeklinde konuştu. 

ELDİVEN VE ATKILARI ÇIKARIN! İstanbul'a kutup soğukları mı geldi? Kar yağışı ne zaman başlayacak?

Bu kez gelecek olan karın donduruculuğu yüksek olacak aynı zamanda İstanbul'daki vatandaşların hastalıklara karşı da dikaktli olamsı konusunda uyarıldı. Etrafta gezen koktely adı verilen JN.1, RSV ve Grip virüslerinin karla beraber artacağı hatırlatıldı. Kar için mutlaka eldiven ve atıklarınızı hazırlayın.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...