Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti
Fotoğraf Başlığı Emine Erdogan, BM Sifir Atik Yüksek Düzeyli Sahsiyetler Danisma Kurulu'na baskanlik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında, Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulunun üçüncü resmi toplantısı gerçekleştirildi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki programda konuşan Emine Erdoğan, toplantının moderatörlüğünü üstlenen BM-Habitat İcra Direktörü Anaclaudia Rossbach'a teşekkür etti.

BAKMADAN GEÇME
Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi M
HABER

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi M'jid ile görüştü

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 1. Resim
Başlık ResmiEmine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 1. Resim

"DOĞANIN BİR YILDA YENİLEYEBİLECEĞİ KAYNAKLARI 7 AYDA TÜKETTİK"

Toplantıların ilkini 1 Kasım 2023'te yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, 5 Haziran'da ikincisi gerçekleştirilen toplantının herkes için yeni ufuklar açtığını ve oldukça verimli bir buluşma olduğunu kaydetti. Emine Erdoğan, üyelere verdikleri ilham ve gösterdikleri gayret için teşekkür ederek, "Fikir teatilerimiz neticesinde, hepimiz notlarımızı aldık ve heybemiz dolu, yapılacak birçok proje tasarısı ile ayrıldık. Her birinizin değerli önerilerini not ettiğimizi, hızla hayata geçirilmesi için girişimlere başladığımızı ifade etmek isterim" diye konuştu.

Kaybedecek bir dakika bile olmadığını dile getiren Emine Erdoğan, "Son toplantımızdan yalnızca 54 gün sonra Dünya Limit Aşım Günü'ne ulaştı. Bu, doğanın bir yılda yenileyebileceği kaynakları 7 ayda tükettiğimiz anlamına geliyor. O tarihten bugüne, yaptığımız her tüketim ile aslında gelecekten çaldığımızı gösteriyor. 2024 yılı, küresel ısınma sınırı olarak belirlenen bir buçuk derecenin aşıldığı, kritik eşiğin geçildiği ilk yıl olarak tarihe geçti. İklim değişikliğine bağlı doğal felaketlerin sayısı rekor seviyeye ulaştı" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Emine Erdoğan, Afrika kıtasının lezzetlerini New York
HABER

Emine Erdoğan, Afrika kıtasının lezzetlerini New York'a taşıdı

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 2. Resim
Başlık ResmiEmine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 2. Resim

"GİDİŞATI TERSİNE ÇEVİREBİLECEK BİR YOL HARİTASI"

Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

"İspanya'da tarihin en yıkıcı sel felaketi, Amerika'da yüksek can kaybına sebep olan Helen Kasırgası'nı gördük. Afrika'da yaşanan aşırı yağış ve kuraklık 7 milyon insanı doğrudan etkiledi. Bu yıl itibarıyla, iklim değişikliğine bağlı afetler nedeniyle dünya genelinde 120 milyondan fazla insan yerinden edilmiş durumda. 'Hiç kimseyi geride bırakmama' sözüyle ortaya konan 2030 hedeflerine 5 yıl kaldı ve vaat edilen noktadan maalesef hala çok uzaktayız"

Toplantı masası etrafında toplananların yaşanan felaketler ile üretim ve tüketim alışkanlıkları arasındaki doğrudan bağlantıyı gördüklerini belirten Emine Erdoğan, "Sıfır atığın, bir yaşam felsefesi olarak bu gidişatı tersine çevirebilecek bir yol haritası sunduğunu biliyoruz. Bu bilincin anlaşılması ve yaygınlaştırılması, Kurulumuzun en öncelikli gündemi olmalıdır. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü bu açıdan değerlendirmeliyiz" dedi.

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 3. Resim
Başlık ResmiEmine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'na başkanlık etti - 3. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.