Ender Aysever neden gözaltına alındı? Ender Aysever kimdir, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ender Aysever neden gözaltına alındı? Ender Aysever kimdir, nereli?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara Esenboğa havalimanında gözaltına alınan Gazeteci Ender Aysever hakkında arama motorlarında araştırmalar yapılmaya başlandı.Ender Aysever neden gözaltına alındı? Ender Aysever kimdir, nereli?

Gazeteci Ender Aysever sabah saatlerinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Ankara Esenboğa Havalimanında göz altına alındım" yazdı. Bunun üzerine Ender Aysever neden gözaltına alındı? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Ender Aysever neden gözaltına alındı? Ender Aysever kimdir, nereli?

ENDER AYSEVER NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme gelen Gazetece Ender Aysever Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınmasının ardından mahkemeye çıktı ve yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaptığı bir konuşam üzerine Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan'ın şikayeti üzerine gözaltına alındığını açıkladı. Enver Aysever bugün saat 14.00'te tutuklanmasının detaylarını anlatacağını söyledi.Ender Aysever neden gözaltına alındı? Ender Aysever kimdir, nereli?

ENVER AYSEVER KİMDİR?

Enver Aysever, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci, roman ve oyun yazarı ve televizyon sunucusu Enver Aysever "Yunus Nadi Roman Ödülü" sahibidir. 

Enver Aysever, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sosyoloji bölümünde tamamladı. Doğuş, Yeditepe ve Arel üniversitelerinde çeşitli dersler verdi. Bir an Bin Parça romanıyla "Yunus Nadi Roman Ödülü"nü kazandı.  Finansal Forum, Varlık, Gösteri, İnsancıl, Birgün ve Cumhuriyet gazete ve dergilerinde yazılar yazdı. "Kurşun Kalem", "Aykırı Sorular", "Ayrıntılar" gibi programları hazırladı ve sundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesiyle aktif siyasete girdi. Bir yıl süreyle CHP meclis üyeliği yaptı. 11 Nisan 2011'de CHP'deki bütün görevlerinden istifa etti. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...