Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İBB'ye yönelik 5. dalga yolsuzluk operasyonu! Aykut Erdoğdu ve 2 kişi daha tutuklandı

İBB'ye yönelik 5. dalga yolsuzluk operasyonu! Aykut Erdoğdu ve 2 kişi daha tutuklandı
Fotoğraf Başlığı IBB'ye yönelik 5. dalga yolsuzluk operasyonu! Aykut Erdogdu ve 2 kisi daha tutuklandi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 36 şüphelinin arasındaki eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Veysel Erçevik ve Ali Sukas tutuklandı. Gürkan Polat, Görkem Kızılkayak, Hakan Ateş, İsmail Yalçın ve Şazime Sena Çelik hakkında adli kontrol şartı uygulandı.

Kaydet
a- | +A

İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da aralarında bulunduğu 36 şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

4 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 36 şüpheliden 3'ü hakkında tutuklama, 4 kişi hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması yönünde karar verildi. 32 şüphelinin ise Sulh Ceza Hakimliği'ndeki işlemleri sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen soruşturma devam ediyor.

İBB'ye yönelik 5. dalga yolsuzluk operasyonunda Aykut Erdoğdu ve 3 kişi hakkında tutuklama talebi - 1. Resim
Başlık ResmiİBB'ye yönelik 5. dalga yolsuzluk operasyonunda Aykut Erdoğdu ve 3 kişi hakkında tutuklama talebi - 1. Resim

AYKUT ERDOĞDU VE 2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Veysel Erçevik ve Ali Sukas tutuklandı.

Şüpheliler Gürkan Polat, Görkem Kızılkayak, Hakan Ateş, İsmail Yalçın ve Şazime Sena Çelik ise yurtdışı çıkış yasağı’ ve ‘imza’ şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun İSTAÇ içinde rüşvete aracılık ettiğine ilişkin tespitler yapılmıştı.

Soruşturmada, Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas'ın iş yapan kişi ve firmalardan para, araç talep ettiği, İBB'nin üst yönetiminin talimatıyla "komisyon" adı altında para istediği belirlenmişti.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Erçevik'in de bölgede inşaat yapan müteahhitten iskan izni verilmesi karşılığında maddi menfaat sağladığı tespit edilmişti.

BAKMADAN GEÇME
Aykut Erdoğdu’nun ifadesi ortaya çıktı: Onunla aramda husumet var, 2 kere İmamoğlu
HABER

Aykut Erdoğdu’nun ifadesi ortaya çıktı: Onunla aramda husumet var, 2 kere İmamoğlu'na şikayet ettim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.