İnsanlık köprüsü: Sırada Gazzeli prematüre bebekler var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İnsanlık köprüsü: Sırada Gazzeli prematüre bebekler var

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TSK’nın halk arasında “Koca Yusuf” olarak bilinen ‘dünyayı taşıyan leylek’ logolu A400M nakliye uçakları bu defa Gazzeli kanser hastaları için uçtu.

ESMA ALTIN VE YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Mısır ve Filistin hükûmetleriyle yürüttüğü yoğun diplomasi sonucunda Türkiye’ye getirilen ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde tedavilerine başlanan 27 Gazzeli kanser hastasının ardından, bölgedeki diğer hastaların getirilmesi için görüşmeler aralıksız devam ediyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, Sağlık Bakanlığının özellikle Gazze’de prematüre doğan ve kuvözde yaşam desteği ihtiyacı duyan bebeklerin de Türkiye’ye getirilmesi için çaba gösterdiğini söyledi. Gazze’nin en büyük hastanesi El Şifa’da bulunan 39 prematüre bebekten 3’ü elektrik kesintisi sebebiyle oksijen yetersizliği ve enfeksiyondan hayatını kaybetti. En küçükleri 28 haftalık olan bebekler ısıtılmış battaniyelerle yaşatılmaya çalışıyor. Filistinli sağlık görevlileri hastanede sterilizasyonun zor olması sebebiyle bu bebeklerin de bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.

‘KOCA YUSUF’LAR YİNE DEVREDE 

TSK’nın taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve halk arasında “Koca Yusuf” olarak bilinen stratejik özelliklere sahip A400M nakliye uçakları bu kez Gazzeli kanser hastaları için uçtu. 27 kanser hastasını Türkiye getiren Koca Yusuflar, ayrıca İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 666 ton insani yardım, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, hayati öneme sahip ventilatörler, kuvözler ve jeneratörleri Gazzeliler için Mısır’a ulaştırdı. Logosunda, nerede bir insani dram yaşanıyorsa oraya yardım ulaştıracağını ve oradaki mağdurları da güvenli bölgelere nakledeceğini simgeleyen “dünyayı taşıyan leylek” bulunan Koca Yusuflar, Covid döneminde Avrupa’nın birçok ülkesine maske taşırken, Rusya-Ukrayna savaşında Kiev’e insani yardım götürdü, birçok afette ve tahliye operasyonunda kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...