İstanbul depreme hazırlanıyor! Fay hattına en yakın ilçede çalışmalar sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul depreme hazırlanıyor! Fay hattına en yakın ilçede çalışmalar sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Uzmanların "kaçınılmaz" dediği "İstanbul depremi" için hazırlıklara hız verildi. AFAD’ın raporunda yer alan en riskli ilçelerden biri olan Tuzla’da çalışmalar sürüyor. Öte yandan hükümet yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler İstanbul’da beklenen büyük depreme çevrildi. Bakanlıklar, yerel yönetimler ve vatandaş işbirliğiyle kentsel dönüşüme hız veriliyor. Öte yandan hükümet yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

Kentsel dönüşüme hız veren ilçelerden biri de Tuzla. TGRT Haber’de Hanifi Bayar’a konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kuzey Anadolu Fay Hattı'na en yakın Bakırköy ve Tuzla.  Yani en yakın iki ilçeden birisiyiz” dedi.

YÜZDE 10'UN ALTINA DÜŞÜRECEĞİZ

Yüzde 30'a ve 35'e yakın bir bina stoklarının 99 depremi öncesi yönetmeliğe bağlı olarak yapıldığına dikkat çeken Yazıcı, şunları söyledi: “Biz bunları azaltıyoruz. Tahmin ediyorum 3-5 yıl içerisinde bunları yüzde 10'un altına düşürüp sadece 99'la 90 arasındaki binaların kalmasını sağlayacağız."

KOLONLARI GÖRÜNCE BAŞLADIK

Yazıcı, kentsel dönüşüm sürecini şöyle anlattı: “Bin evler sitesi, buraya bir ev ziyaretine gelmiştim yıllar önce alttaki bodrumdaki yapıları görünce özellikle de kolonlardaki patlakları görünce direkt görüşmelere başladık. 4 katlı binanın taşıyıcı kolonu bu halde kolondan sonra kirişe baktığımızda durum farksız. Kirişte sadece ama sadece demirler görünüyor."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

(Kaynak: TGRT Haber)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...