İzmir’de lise binası yan yattı! Çevredeki binalar tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İzmir’de lise binası yan yattı! Çevredeki binalar tahliye edildi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 5 katlı lise binası yan yattı. Çöken binanın ardından çevredeki 3 apartman tedbir amaçlı tahliye edildi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde çöken binanın yanındaki 3 apartman tedbiren tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'ndeki 6 katlı İTO Vakfı Süleyman Taştekin Lisesi'nin yapılan incelemeler sonrası, yıkılarak yeniden yaptırılmasına karar verildi.

3 APARTMAN BOŞALTILDI

Bir süredir yıkım çalışmalarının devam ettiği okul binasında, bu sırada çökme meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirilirken, yetkililer yapılan incelemeler sonucu okulun yakınındaki 3 apartmanın tedbir amaçlı tahliyesine karar verdi.

VATANDAŞLARIN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ

Yıkım esnasında lise binasının yan yatması üzerine oturduğu apartmandan tahliye edilen Şeyda Adalı, bir süredir endişe yaşadıklarını belirterek, "Bugün en son ortadan yıkmaya başladılar ve bina yan devrildi. 90 yaşında annemiz var. Kendisi alzheimer hastası ve sokakta durmak istemiyor, evine girmek istiyor" dedi.

Yakınlardaki sağlık ocağında çalışan ve evi de yıkımı yapılan binaya yakın olan Reyhan Engin ise, “Bir gürültüyle sarsıldık ve direkt evime doğru indiğini gördüm. Dışarı çıktık, korkudan hiçbir şey hatırlamıyorum. İşten gelecek engelli bir çocuğum var. Ben nerede kalacağım?" diye konuştu.

Evlerinden çıkmaz zorunda kalan vatandaşların endişeli bekleyişi sürerken, okuldaki yan yatan iki katın yıkım çalışmaları da devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...