İzmit Körfezi’ni kirleten gemilere 180 milyon TL'lik rekor ceza

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İzmit Körfezi’ni kirleten gemilere 180 milyon TL'lik rekor ceza

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki Ereğli Kumyalı Plajıyla birlikte kentte Mavi Bayrak verilen plaj sayısı 9’a çıktı. Mavi Bayrak ödülünü almak için düzenli olarak denetimler yapıldığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Başladığımız günden bu yana Körfez'de gemilere yazılan ceza tutarı toplam 180 milyon TL civarında. Çok sıkı bir takip var” dedi. 

Muhabir: Murat Makas

Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödülü olan Mavi Bayrak, Kocaeli'de bu yaz 9 ayrı plajda dalgalanacak.

Bayrak töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 33 kriteri tamamladıklarını belirtti. Bunun kolay olmadığını söyleyen Büyükakın, “Körfez'e yılda 10 bin gemi girer ve çıkar. Bu gemilerin atık takibini yapıyoruz. Uçağımızla havadan denetim gerçekleştiriyoruz. En başında başladığımız günden bu yana Körfez'de gemilere yazılan ceza tutarı toplam 180 milyon TL civarında.” şeklinde konuştu.

İzmit Körfezi’ni kirleten gemilere 180 milyon TL'lik rekor ceza

650 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ÇAMUR TABAKASI VAR

Ereğli'yi tekrar eski günlerine döndürmek için büyük bir emekle çalışmaların yürütüldüğünü belirten Büyükakın, “Yaptığımız tesiste simsiyah çamur çıkartıyoruz. Toplam 650 futbol sahası büyüklüğünde bir alan düşünün. O kadar büyük bir alanda çamur birikmiş vaziyette. Bazı yerlerde bir metre, bazı yerlerde 3 metre kalınlığındaki çamur tabakasını, gemi vasıtasıyla denizden çekiyoruz.” dedi. Büyükakın toplam 8.5 milyon ton çamurun denizden alınacağını söyledi.

İzmit Körfezi’ni kirleten gemilere 180 milyon TL'lik rekor ceza

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...