Kahramanmaraş’ta cenaze namazı kılanlara kamyon çarptı! Sürücü gözaltında: Ölü sayısı 6'ya yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Kahramanmaraş’ta freni patlayan kamyon, mezarlıkta defin için bekleyen kalabalığın arasına daldı. Olayda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, faciaya neden olan kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını, sürücüsünün de gözaltına alındığını söyledi. Feci olayda ölü sayısı 6'ya yükselirken yaralıların tedavisi sürüyor.

Kahramanmaraş'ta feci bir kaza yaşandı. Andırın ilçesindeki Kırsal Darıobası Mahallesi'ndeki  bir cenaze için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene katılmak için vatandaşların toplandığı sırada, Kahramanmaraş-Andırın karayolundan gelen bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Freni boşaldığı belirtilen kamyonun çarpması sonucu yaralıların olduğu ifade edildi. Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

6 KİŞİ ÖLDÜĞÜ KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Dilovası mevkiinde freni patlayan kamyonun mezarlıkta defin için bekleyen kalabalığın arasına dalması sonucu 5 kişi ölmüş 25 kişi yaralanmıştı. Hastanede tedavi gören yaralılardan 1 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda ölü sayı 6'ya yükselirken 7 kişinin hastanede tedavisi devam ettiği, geri kalan yaralıların ise taburcu edildiği açıklandı.

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise korkunç kazaya ilişkin olay vahameti açısından 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

Olay yerinden ilk görüntüler:

Kahramanmaraş’ta cenaze namazı kılanlara kamyon çarptı!  Sürücü gözaltında: Ölü sayısı 6'ya yükseldi

VALİ ÜNLÜER DUYURMUŞTU

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kazada yaralanan vatandaşları tedavilerinin devam ettiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Ünlüer, burada yaptığı açıklamada, “Gerçekten Kahramanmaraş’ımız için bugün çok acı bir gündü. Maalesef 4 vatandaşımızı olay anında kaybetmiştik. 1 vatandaşımızda buraya yaralı olarak sevk edilmişti maalesef onu da kaybettik. Toplamda 5 vatandaşımız kaybettik. 25 yaralımız var. Şu anki verilere göre hayati tehlikesi olan vatandaşımız bulunmamaktadır. Hepsini ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim böyle afetlerden bizi böyle kazalardan korusun inşallah” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kesutlu 9 Eylül 2023 14:20

Hep yalan,fireni patlamis yükünü tartin bakalim 27 Ton Dan fazla degilse. Bu Tip kamyonlara 40-50 tonyük atiyorlar ondan sonra fireni patlamis hep ayni hikaye.Ömürboyu ehliyeti alirsin.

İbrahim Çimen 9 Eylül 2023 14:16

Allah rahmet eylesin. Ailelerin başı saolsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...