Kuvvetli sağanak kapıda! Meteoroloji il il uyardı: İstanbul, Ankara, Eskişehir... (11 Ağustos 2023 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuvvetli sağanak kapıda! Meteoroloji il il uyardı: İstanbul, Ankara, Eskişehir... (11 Ağustos 2023 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri

Yüksek sıcaklıklar yerini mevsim normallerine bıraktı, bazı kentlerde gece saatlerinde sağanak etkili oldu. Meteoroloji, günün hava durumu tahminlerini paylaştı ve 5 kenti sarı kod ile uyardı. Gece saatlerinde başlayan yağmurlar gün içerisinde etkisini sürdürmeye devam edecek. İşte il il günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ve hava durumu tahminleri...

Eyyam-ı bahur sona erdi, yurt genelinde sıcaklıklarda düşüş yaşandı. Mevsim normallerine inen sıcaklıklarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanak da etkili oluyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yeniden artacağı konusunda uyarılarda bulunurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 11 Ağustos 2023 hava durumu tahminlerini paylaştı. İki bölgede sağanak bekleniyor, 5 ilde ise sarı kodlu alarm verildi. İşte günün hava durumuna dair tahminler...

11 AĞUSTOS (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ardahan çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Ankara’nın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 3-5 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıkları Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

5 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 il için sarı kodlu uyarı verdi ve bu illerde yaşayan vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istedi. Alarm verilen iller ise şöyle: Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce.

Kuvvetli sağanak kapıda! Meteoroloji il il uyardı: İstanbul, Ankara, Eskişehir... (11 Ağustos 2023 hava durumu)

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 32°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

KOCAELİ °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 35°C
Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 33°C
Parçalı bulutlu, kıyı kesimleri sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 26°C
Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

BOLU °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 29°C
Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 34°C
Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 43°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...