'Macar arama kurtarma köpekleri çalındı" iddiasına büyükelçiden cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Macar arama kurtarma köpekleri çalındı" iddiasına büyükelçiden cevap

GÜNDEM Haberleri

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına Macaristan'dan gelen ekipler de destek veriyor. Sosyal medyada bu ekiplere ait 40 Macar arama kurtarma köpeğinin çalındığı öne sürüldü. Macaristan Türkiye Büyükelçisi Viktor Mátis, bu iddiaları cevapladı.

Deprem bölgesinde kurtarma ekipleri enkazlarda çalışma yaparken güvenlik güçleri de yağmalama ve hırsızlık olaylarına karşı mücadele veriyor. Ancak sosyal medyadan birçok dezenformasyon ve yalan haberler yapılıyor. 

BÜYÜKELÇİLİK CEVAP VERDİ

Ortaya atılan son iddia "Maracistan ekiplerine ait 40 arama kurtarma köpeğinin asil ırk olduğu için afet bölgesinde çalındı" oldu. Macaristan Türkiye Büyükelçisi Viktor Mátis, bu konuyla ilgili açıklamada bulundu.

https://twitter.com/MacaristanBE/status/1623776273137905666

"28 KÖPEK GELDİ"

Mátis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dikkat! Sosyal medyada 40 Macar kurtarma köpeğinin kaybolduğu yazılıyor bazı yerlerde. Yalan! Doğrusu: Türkiye'ye 28 Macar arama kurtarma köpeği girdi ve hepsi iş başında" ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...