Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Marmara Denizi'nde 10 gün önce batan Batuhan A gemisine kayı 4 mürettebatın bulunması için 36'ncı dalış gerçekleştirildi. Her metrekaresi didik didik aranan geminin enkazında kayıp 4 kişinin izine rastlanılmadı.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat akşamı hareket ettikten sonra kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat saat 06.20'de Karacabey açıklarında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan geminin mürettebatından 2 kişinin cesedine ulaşan ekipler, diğer 4 kişiyi bulmak için aramaların 10. gününde çalışmalarına devam ediyor.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 1. Resim

SAS KOMANDOLARI, AFAD EKİPLERİ DİDİK DİDİK ARIYOR

Denizin 51 metre derinliğinde tabana oturan gemiye dalışlar "TCG Akın Gemisi"nden gerçekleşirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Nene Hatun Gemisi de İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile görüntüleme ve tarama yaparak kayıp mürettebatın izini arıyor.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 2. Resim

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları ve AFAD ekiplerinden yaklaşık 700 kişi, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan arama çalışması yürütüyor.

Ayrıca bölgede bulunan yaklaşık 30 balıkçı teknesi de aramalara destek veriyor.

DALGIÇ POLİSLER DE DEVREDE

Bursa, Yalova ve Çanakkale'den bölgeye görevlendirilen 21 kişilik Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ekibi de çalışmalarda görev alıyor.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 3. Resim

Deniz üstünden 4 botla keşif yapan ekipler, ROV ile görüntüleme ve tarama yapıyor. ROV, üstünde takılı mekanizmadaki tutucu kol yardımıyla su altında tespit edilen unsurları deniz üstüne çıkarabiliyor.

Dalgıç polisler, kıyı kesimi yakınlarındaki kayalık alanlarda da tarama faaliyetinde bulunuyor. Kayalık alanları su üstü ve altında tarayan dalgıçlar, dalışlar yaparak batan gemi ve mürettebata ait bulgu arıyor.

36'NCI DALIŞ YAPILDI

Batan gemiye dalışların gerçekleştirildiği TCG Akın Gemisi'nde 15 Şubat'tan bu yana yapılan faaliyetler paylaşıldı.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 4. Resim

TCG Akın Gemisi'nden 15-24 Şubat'ta 91 saat 31 dakika ROV dalışı, 14 saat 14 dakika dip taraması ve 44 saatlik dalış gerçekleştirildi.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 5. Resim

Şimdiye kadar TCG Akın Gemisi'nden 36 kez dalış yapılan Batuhan A'nın enkazında, mürettebattan kayıp 4 kişinin izine rastlanmadı.

Marmara'da batan gemiye 36'ncı dalış: Kayıp 4 kişiden hiçbir iz yok - 6. Resim

NE OLMUŞTU?

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cesedine ulaşılmıştı. SAS komandosu dalgıçların 20 Şubat'ta yaptığı dalışta da gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk'un cesedi bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...