Mekke'de Filistin ve Gazze kelimelerini kullanan Hafız Mustafa Efe gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada bir video ile gönüllerde taht kuran Hafız Mustafa Efe, Umre ziyareti sırasında Mekke'de "Gazze" ve "Filistin" kelimelerini kullandığı için gözaltına alındığını açıkladı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik katliamlarına dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken Suudi Arabistan'a Mekke'ye Umre ziyaretine giden Türk imamın açıklaması sosyal medyada gündem oldu. İstanbul Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camii'nin eski imamı Hafız Mustafa Efe, Mekke'de Umre ziyareti sırasında "Gazze" ve "Filistin" kelimelerini kullandığı için gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medyada bir video ile olayı duyuran Hafız Mustafa Efe, ayağına kelepçe takıldığını gösterdi. Paylaştığı videoda Hafız Mustafa Efe, "Şu an Mekke'de Filistin ve Gazze kelimelerini söylediğimiz için gözaltındayız." ifadesini kullandı. Video kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı, birçok kişi Suudi Arabistan yönetiminin tutumuna tepki gösterdi. 

Hafız Mustafa Efe, sosyal medya ağı X'teki (Twitter) yeni bir paylaşımında ise gözaltı süresinin sona erdiğini ve serbest bırakıldığını söyledi. 

KEDİ VİDEOSU İLE GÖNÜLLERDE TAHT KURMUŞTU 

Öte yandan, Mustafa Efe, eski görev yeri olan Aziz Mahmud Hüdayi Camii'nin kapılarını kedilere açmış ve sosyal medyada "kedili" video ile gönüllerde taht kurmuştu. Bir kediyi sevdiği videosu, binlerce kişi tarafından beğenilmiş ve paylaşılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda15 Kasım 2023 13:15

Hz.peygamberin kabrini ziyaret eden sünnilerin şirk koştuklarını ve öldürülmesi gerektiğine inanan vehhabilerdir bunlar ,içi kafir ,dışı müslüman.. hiç şüpheniz olmasın

Murat Bayrak14 Kasım 2023 23:59

Mazlumların adı anıldığında susan devlette kişide katliamdan sorumludur. Mazlumu dstekleyeni engelleyende aynı kefededir. Suudi Arabistan ne nedenle olursa olsun mazlumu desteklemelidir.

Sonraki Haber Yükleniyor...