Mersin'de katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kahreden haber Mersin'den geldi. Mersin-Antalya D 400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazanın güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesabı X üzerinden yayınladı.

Mersin-Antalya D 400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında yolcu otobüsü devrildi. Kazayı görenler durumu anında yetkililere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk belirlemelere göre kaza 9 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı. 

Mersin'de katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı

TÜNELDEN ÇIKAN OTOBÜS BARİYERE ÇARPTI

Feci kaza Aydıncık ilçesindeki Sarıyer tüneller çıkışında yaşandı. Hüseyin T. yönetimindeki yolcu otobüsü tünel çıkışındaki bariyerlere çarparak devrildi.

Mersin'de katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı

9 KİŞİ ÖLDÜ, 30 KİŞİ DE YARALANDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre otobüs şoförünün de aralarında bulunduğu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı. 

Mersin'de katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı

BAKAN YERLİKAYA KAZA ANINI PAYLAŞIP HERKESİ UYARDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından kaza ile ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşımında dehşet anlarına ait görüntüye de yer veren Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım."

KAZA İLE İLGİLİ 2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Mersin'deki kaza ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir." dedi.

VALİ PEHLİVAN KAZA YERİNDE 

Öte yandan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da olay yerine giderek kaza ile ilgili görevlilerden bilgi aldı. Çok elim bir kaza yaşandığını belirten Vali Pehlivan, "Mersin-Antalya yol güzergahı üzerinde, Aydıncık ilçemiz sınırları içerisinde il merkezine de yaklaşık 170 kilometre mesafede, 40 yolcusu ile Marmaris'ten hareket etmiş olan ve Mersin istikametine oradan da Mardin'e doğru devam etmekte olan yolcu otobüsü, 01.15 sıralarında tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde maalesef şarampole devrildi. Kaza neticesinde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız da yaralı olarak çevredeki ilçelerde bulunan hastanelere ve Mersin il merkezine sevk edildi. Gerçekten çok elim bir kaza, hepimizin canı yandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Kaza haberini alır almaz ekiplerimiz arama kurtarma ve sağlık ekiplerimiz, jandarma ekiplerimiz olay yerine geldi. Kaza sonrası gerekli çalışmaları yaptı" dedi.

Mersin'de katliam gibi kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı

6 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri de belirlenmeye başladı. Hayatını kaybedenlerin otobüs şoförü Hüseyin Taysun (43), yolcular Ahmet Bukaç (41), Huzan Sunmez (22), Muhammet Akbaba (20), Mehmet Emin Anaeli (28), Şeyhmus Öğet (37) olduğu bildirildi. Diğer hayatını kaybeden 3 kişiden birinin genç kadın 2'sinin ise çocuk olduğu kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...