Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak

Meteoroloji 34 kent için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerimizde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken vatandaşlara sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün 34 ilde beklenen gök gürültülü sağanak için "sarı" kodlu meteorolojik uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler doğrultusunda "sarı" kodla işaretlenen illerin yer aldığı Türkiye haritası da paylaşıldı.

ÖNERİLEN HABERLER
Altında Trump şoku!
EKONOMİ

Altında Trump şoku! 'Gram' 7.000 TL'den döndü

Meteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak
Başlık ResmiMeteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak

SARI KODLU UYARI YAPILAN KENTLER

Sarı kodla uyarılan iller şu şekilde sıralandı: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kilis, Osmaniye.

Yağışların; Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Sakarya, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Şanlıurfa'nın batı ilçeleri ile gece saatlerinde itibaren İzmir ve Aydın kıyıları ile Muğla çevrelerinde yerel olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ile çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak
Başlık ResmiMeteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak

FIRTINA GELİYOR

Diğer yandan İç Anadolu'nun güney ve doğusu, İç Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor.

Vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

Meteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak
Başlık ResmiMeteoroloji kent kent uyardı! 34 ilde alarm verildi, sağanak göz açtırmayacak

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde de çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.