Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

- Güncelleme:
Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilkokul, ortaokul, ve liselerde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek. Deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitim açıklarının kapanabilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında telafi kursları açılacak.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlatıldı. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapıldı. 6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem, bugün sona eriyor. Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.

Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

26 HAZİRAN’DA YAPILACAK

2022-2023 eğitim öğretim döneminin yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak. Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını 26 Haziran'da öğrenecek.

Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

YKS HEYECANI BAŞLIYOR

Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, 17-18 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacak.

Öğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih, ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.

DEPREMİN MERKEZİNDE ÖĞRENCİLER KARNE ALDI

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta da öğrenciler karnelerini aldı. Deprem anında 1018 okuldan 19'u yıkıldı, 64'ü ağır, 72'si orta hasar alırken 12 okulun ise acil yıkılmasına karar verildi.  Depremde bin 962 öğrencisini kaybeden Kahramanmaraş’ta özel okullarla birlikte 1153 okulun öğrencilerinin kısa sürede yüz yüze eğitime tekrar kavuştuğu kentte, 295 bin 234 öğrenci karnelerini aldı.

Adıyaman'da Demokrasi İlkokulu'nda düzenlenen törende Vali Vekili Muhammed Tugay, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ve Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, öğrencilere karnelerini dağıttı. Ramazan Aşçı, depremlerin ardından 24 Nisan'da bütün okulların açıldığını, hasar gören 350 okulun onarıldığını, 145 bin 652 öğrencinin karne aldığını söyledi.

BİNGÖL'DE KARNELER DAĞITILDI

Bingöl'de eğitim ve öğretim yılının son gününde karne dağıtımı yapıldı. Kent genelinde 60 bin 614 öğrenci, aileleriyle birlikte okula giderek karnelerini aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mimar Sinan İlkokulu'nda karne dağıtım programı düzenlendi. 

Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

Samsun’da 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 285 bin 165 öğrenci karne aldı. Atakum ilçesinde 900 öğrencisi bulunan Bayındır İlkokulu'nda ise minik 10 ikiz ve 2 de üçüz öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Karnelerini alan ikizler ve üçüzlerin mutluluğu yüzlerinden okundu. 

Çanakkale'de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 85 bin 58 öğrenci karne sevinci yaşadı. Lapseki ilçesi Çardak beldesinde bulunan Çardak İlkokulunda düzenlenen karne törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

İSTANBUL'DA KARNE HEYACANI

Son ders zilinin çalmasıyla 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı tamamlanırken, İstanbul'da öğrenciler klarne heyecanı yaşadı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bir yıllık emeklerinin karşılığını alırken, veliler de evlatlarının heyecanına ortak oldu.  Kahramanmaraş’tan misafir öğrenci olarak gelen 13 yaşındaki Abdülhalim Gökhan Dağ, “Bugün acayip güzel hissediyorum. Notlarım yüksek olduğu için insana böyle çok güzel duygular geliyor. Karnem takdir olarak geldi. 13 yaşındayım, 5. sınıfa gidiyorum. Kahramanmaraş’tan geldim, depremzedeyim. Evimiz yıkılmıştı, misafir olarak buraya geldik. Tatilde yaz kurslarına gideceğim, 6. Sınıf için bolca ders çalışacağım. Benim de bazı öğrencilerim var, öğretmenlik yapıyorum. Yaz tatilinde ilk olarak Kahramanmaraş'a gideceğim, oradaki ailemi merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEPREMİN VURDUĞU MALATYA'DA KARNE GÜNÜ

 Asrın felaketinin derin yaralar açtığı Malatya’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı karne dağıtımı ile son buldu. Malatya’da öğrenciler zorlu bir dönemin sonunda bugün eğitim-öğretimini tamamlayarak karnelerini aldı. Malatya Valisi Hulusi Şahin de öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Merkezde bulunan Diniye Çalık İlkokulunu ziyaret eden Vali Şahin burada öğrencilere karnelerini takdim etti. 

Okullarda son ders zili çalıyor: 19 milyon öğrenci için karne heyecanı

Bugün itibariyle Malatya’da 145 bin öğrencinin karne aldığını da belirten Vali Şahin, yaklaşık 25 bin öğrencinin de deprem nedeniyle il dışındaki okullara naklinin yapıldığını söyledi. Bugünden itibaren diğer illerdeki Malatyalılarında artık şehre dönmelerini beklediklerini ifade eden Şahin, önümüzdeki eğiti-öğretim yılı için de şimdiden hazırlıklara başladıklarını ev yıkılan okullar yerine kalıcı prefabrik okulların yapılacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...