Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den ezber bozan çıkış: '178 yıldır stres biriktiriyor' dedi uyardı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den ezber bozan çıkış: '178 yıldır stres biriktiriyor' dedi uyardı
Fotoğraf Başlığı Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den ezber bozan çikis: '178 yildir stres biriktiriyor' dedi uyardi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası Marmara depremi gündemde geniş yer bulurken, ezber bozan bir çıkış yaptı. Sözbilir, Manisa fayının 178 yıldır stres biriktirdiğini söyleyerek uyarıda bulundu. Sözbilir, Sözbilir, "Bu sonuç Manisa fayının yeniden kırılması için belirli bir zaman gerekeceği, bu zaman dilimi içinde Manisa il merkezinin depreme hazırlanabileceği değerlendirilmektedir" dedi.

Kaydet
a- | +A

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa fayındaki eski depremleri tarihlendirerek önemli bulgulara ulaştı. "Optik uyarımlı lüminesans" yönteminin bu fay üzerinde ilk kez denendiğini belirten Sözbilir, fayın 178 yıldır stres biriktirdiğini söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, "Bu sonuç Manisa fayının yeniden kırılması için belirli bir zaman gerekeceği, bu zaman dilimi içinde Manisa il merkezinin depreme hazırlanabileceği değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

"ANADOLU'DAKİ EN BÜYÜK DEĞREMLERDEN BİRİNİN KAYNAĞI MANİSA FAYI"

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre, "Optik uyarımlı lüminesans" yönteminin kullanıldığı çalışma sonuçlarında, tarihsel dönemde Batı Anadolu'daki en büyük depremlerden biri olarak kabul edilen, milattan sonra 17 yılında gerçekleşen depremin Manisa Fayı'ndan kaynaklandığının ortaya çıktığını belirten Sözbilir, 926, 1595 ve 1845 depremlerine ait izlerin de saptandığını aktardı.

BAKMADAN GEÇME
İlk kez denendi! Manisa Fayı
HABER

İlk kez denendi! Manisa Fayı'nda son yıkıcı depremin tarihi ortaya çıkartıldı

AFAD Müdürü Tatar Meclis
HABER

AFAD Müdürü Tatar Meclis'te sunum yaptı: Yıkımların olduğu yerler çoğunlukla fay hattında

"DEPREME HAZIRLANMAK İÇİN ZAMAN VAR"

Manisa ve çevresinde ciddi yıkımlara neden olan son depremin 1845 yılında aynı fay üzerinde gerçekleştiğinin belirlendiğini kaydeden Sözbilir, bunun da fayın 178 yıldan beri stres biriktirdiği anlamına geldiğini belirterek, "Bu sonuç Manisa fayının yeniden kırılması için belirli bir zaman gerekeceği, bu zaman dilimi içinde Manisa il merkezinin depreme hazırlanabileceği değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Optik uyarımlı lüminesans" yönteminin Manisa fayı üzerinde ilk kez denendiğini belirten Sözbilir, yapılan çalışmanın TÜBİTAK Türk Yerbilimleri dergisinde yayımlandığını da sözlerine ekledi.

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.