Sedat Ocakçı kimdir, ne iş yapar? SON DAKİKA SEDAT OCAKÇI HABERLERİ Sedat Ocakçı tutuklandı mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aralarında iş insanı Sedat Ocakçı'nın da bulunduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Sedat Ocakçı kimdir? Sedat Ocakçı nereli, mesleği ne? soruları araştırılıyor.

İzmir'de 2,5 milyarı aşkın vurgun ile kayıplara karışan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı ve 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.  İzmir polisi şüphelilere ulaşmak için operasyonlara devam ediyor. Şirket merkezi İzmir Çiğili'de olan Ocakçı Holding'in sahipleri Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı'ya ulaşılamıyor. Peki,  Sedat Ocakçı kimdir? Sedat Ocakçı nereli, mesleği ne? 

SEDAT OCAKÇI KİMDİR?

Sedat Ocakcı, 1990 yılında Yozgat'ta doğdu. Üniversite eğitimini 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 2015 yılında Seçilay Ocakcı ile evlendi. 2018 yılına kadar yazılım sektöründe çalışan Ocakcı, kendi şirketini kurdu. İzmir'de Hira Yazılım Eğitim ve Danışmanlık şirketini kurdu. VR ve Metaverse alanında çalışmalar yaptı. Ocakçı Holding kapsamında 12 şirketi vardır. Son olarak Yozgat'ta insansız hava aracı üretmek için valiyle tesisin açılışını yapan Ocakcı'ya bir süredir ulaşılamıyor. 2 milyon 500 bini aşan vurgun ile kayıplara karışan Sedat Ocakcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SEDAT OCAKÇI TUTUKLANDI MI?

Yozgat’ta drone fabrikası kurma vaadiyle pek çok kişiye ulaşan Ocakçı Holding'in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı'nın da aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 2,5 milyarlık vurgunun ardından ortadan kaybolan Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı'nın çeşitli yöntemlerle yaklaşık 2 bin 500 kişiden 2,5 milyar lira topladıkları öne sürüldü.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...