Sismik izolatörler devreye girdi! Malatya Hastanesi yıkıcı depreme rağmen dimdik ayakta kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli korkunç depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce insan hayatını kaybederken, binlerce bina yıkıldı. Deprem anında Malatya hastanesinde devreye giren sismik izolatörlerin görüntüsü anbean kaydedildi. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 iki büyük deprem 10 ilde etkili oldu. Binlerce insan hayatını kaybetti ve kamu binaları dahil binlerce bina yıkıldı. Yıkılan binalardaki ihmaller gündeme gelirken, soruşturma başlatıldı. Yıkılan binalarla ilgili müteahhitlerde tek tek gözaltına alındı. 

Binaların yıkımındaki ihmaller tartışılırken binalarda sismik deprem izolatörü kullanılmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Sosyal medya da yayınlanan deprem anında çekildiği iddia edilen görüntü gündem oldu. Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ait olduğu iddia edilen görüntülerde sismik izolatörlerin deprem esnasında binayı koruduğu belirtildi. En ufak hasar almayan binalar depremzedelere de sığınak oluyor. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...