Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son dakika... Cumhur İttifakı, Meclis Başkanı adayını açıkladı

Son dakika... Cumhur İttifakı, Meclis Başkanı adayını açıkladı
Başlık ResmiSon dakika... Cumhur Ittifaki, Meclis Baskani adayini açikladi

Son dakika...AK Parti ve MHP Grubu, TBMM Başkanlığı için Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi. Kurtulmuş'un başvuru dilekçesi, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından TBMM'ye sunuldu.

Kaydet
|

Cumhur İttifakı, TBMM Başkanlığı için Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi. Adaylık başvurusu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkan Vekilleri tarafından yapıldı.

Kurtulmuş'un ismi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından hem TBMM'ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

BAŞVURU DİLEKÇESİ MECLİS'TE

Güler, konuya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Devlet Bahçeli'nin başkanlığındaki oturumla süreç tamamlandı. Meclis Başkanlığıyla ilgili adaylık süreci başlanmış oldu. Yarın saat 24.00'e kadar adaylık başvuruları devam edecek. Anayasa'nın 94'üncü maddesi gereğince Numan Kurtulmuş'u aday olarak göstermiş bulunuyoruz. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir dönemi oluşturmayı arzu ediyoruz." dedi.

SEÇİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00'te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME
Meclis Başkanlığı seçimi 7 Haziran
HABER

Meclis Başkanlığı seçimi 7 Haziran'da: AK Parti'nin muhtemel adayı Kurtulmuş

AK Partili Kurtulmuş’tan ‘yeni dönem’ vurgusu: Meclis
HABER

AK Partili Kurtulmuş’tan ‘yeni dönem’ vurgusu: Meclis'e önemli işler düşüyor

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş, 1959 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Baba adı İsmail Niyazi, anne adı Ayşe Güngör'dür.

Akademisyen olan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta lisansüstü çalışmalarına devam etti.

ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

İngilizce bilen Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.