Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilat Zirvesi'nde konuştu: Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilat Zirvesi'nde konuştu: Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilat Zirvesi'nde konuştu. Teşkilatın üye ülkelerine teşekkür eden Erdoğan, "Türk Dünyası yardıma ilk koşanlar oldu. Arama kurtarma ekipleriniz birçok vatandaşımızı hayata bağladı. Gönderdiğiniz çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu yardımınızı unutmayacaktır. Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız." dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, "Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım" teması ile Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk dünyası yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı. En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleriniz birçok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı. Gönderdiğiniz ata yadigarımız çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat üyesi ülkelere "Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız" 

Erdoğan, KKTC'nin teşkilat gözlemci üye statüsünde yer almasına değinerek "Ailemiz güçlendi" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Fahriye Yıldırım'a Allah'tan rahmet diliyorum. Binali Yıldırım'a sabır diliyorum.

Zirvenin düzenlenmesi için çağrıda bulunan Aliyev'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın gözlemi üyesi KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın aramızda bulunmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut olduğunu göstermiş olacağız.

"AFETLERLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMALIYIZ"

11 şehir eşine az rastlanır afetle sarsıldı. 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilenirken 49 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

6 Şubat'ta Uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk Dünyası yardıma ilk koşanlar oldu. Arama kurtarma ekipleriniz birçok vatandaşımızı hayata bağladı. Gönderdiğiniz çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu yardımınızı unutmayacaktır. Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız.

AB Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç'te 20 Mart'ta uluslararası bağışlar düzenlenecek. Afetler ve etkileriyle mücadelede çok taraflı iş birliklerimizi artırmamız aşikardır. Aralık ayında İçişleri Bakanlığımızın ev sahipliğinde Ankara'da Bakanlar Toplantısı gerçekleştirildi.

"BİR YIL İÇİNDE 319 BİN KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK"

Depremin yaralarını en kısa sürede saracağız. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.

Türk yatırım fonu sayesinde yatırımlara ve yenilenebilir enerji çalışmalarına destek sağlanacak.

KKTC MESAJI

KKTC'nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz güçlendi. 2021 yılındaki İstanbul Zirvesi'ndeki mutabık kaldığımız dayanıklı ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

TDT olarak bölgesel ulaştırma ve tedarik zincirlerinin geliştirilmesi yanında enerji güvenliğinin sağlanmasında da stratejik rol üstleneceğimize inanıyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilat Zirvesi'nde konuştu: Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız

UKRAYNA - RUSYA SAVAŞI

"Ukrayna'daki savaşın bir an önce adil ve kalıcı bir barışla sonlandırılması için diplomatik girişimlerimiz başından beri devam ediyor. Tarafları müzakere masasına geri döndürme gayretlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Putin ve Zelenskiy ile düzenli temas halindeyim.

 

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI OLAĞANÜSTÜ ZİRVE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirve Toplantısı'nın ev sahipliğini yapıyor.

Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağ 4), Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev (sol 3), Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov (sağ 3), Dönem Başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (sol 4) ile gözlemci ülkeleri temsilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar (sağda), Macaristan Başbakanı Viktor Orban (solda) ve Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov (sol 2) da katıldı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilat Zirvesi'nde konuştu: Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...