Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elbistan'da kentsel dönüşüm uyarısı: Ülkemizi sırtından hançerlemiş olurlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elbistan'da kentsel dönüşüm uyarısı: Ülkemizi sırtından hançerlemiş olurlar

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddetli depremlerin 2 merkez üssünden biri olan Elbistan'da konuştu. Malatya'daki son depremde yaşananları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Artçı sarsıntılar devam ediyor. Hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğinin altını tekrar çiziyorum, vatandaşlarımız bu konuda daha dikkatli olmalı" dedi. Erdoğan, kentsel dönüşüm engellemelerine tepki göstererek "Yeni acılara tahammülümüz yok" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgelerine ziyareti devam ediyor. Depremden etkilenen 3 ilçeye ziyarette bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Elbistan'da bulunan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi'ne geldi.

Burada, afetzedeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri ardından açıklama yaptı.

"DEPREM BÖLGESİNİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETMEK BİZE NASİP OLACAKTIR"

Yeni konutlar için vatandaşlardan 1 yıl süre isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,bu güne kadar kimsenin mağdur edilmediğini vurgulayarak, “Deprem bölgemizi yeni baştan inşa etmek de bizlere nasip olacaktır.” ifadelerini aktardı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elbistan'da kentsel dönüşüm uyarısı: Ülkemizi sırtından hançerlemiş olurlar

"ÜLKEMİZİ SIRTINDAN HANÇERLEMİŞ OLUR"

Kentsel dönüşüm engellemeleriyle ilgili tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlenmiş olacaktır. Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yok. İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz.' şeklinde konuştu. 

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMALI"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

9 saat arayla meydana gelen depremler ilçemizde çok büyük hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir doğa hadisesi olarak tanımlıyor. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya'da ne yazık ki can kayıplarımız oldu. Hasarlı binalardan uzak durmamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. 

Hayatını kaybeden Elbistanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin sergilediği dirayet ve metanet karşısında duygulanmamak mümkün değil. 

Arama kurtarma çalışmalarına destek verenlere teşekkür ediyorum.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için canla başla çalışıyoruz. Toplam 20 bin 30 depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteynerkent kurulumunu sürdürüyoruz. Yurtlarda ve diğer alanlarda 461 bin vatandaşımızı ağırlıyoruz. İlçeleriyle birlikte şehrimizde 24 bin konteyner çalışması yaptık. 

"ELEKTRİKTE SIKINTI KALMADI"

Depremden etkilenen tüm kardeşlerimize psikososyal destek veriyoruz. Elektrik konusunda sıkıntı kalmamıştır. Doğalgaz konusunda abonelerimizin yüzde 70'ine doğal gaz verdik. Karayollarımızda deprem sebebiyle oluşan tahribatı tamamen giderdik. Mobil iletişim sorununu çözüme kavuşturduk. 

Şehrimizi yeniden imar ve ihyasına başlıyoruz. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken inşa hazırlıklarına başladık. Kahramanmaraş için Elbistan için hemen şimdi inancıyla ilk etapta 83 bin konut ile bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için bir yıl müsaade istiyorum. 

Bugüne kadar yaşadığımız tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak şimdi de da aynısını yapacağız.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elbistan'da kentsel dönüşüm uyarısı: Ülkemizi sırtından hançerlemiş olurlar

TOKİ'YE ÖVGÜ

TOKİ deprem sınavını her alanda alnının akıyla vermiş bir kurumumuzdur. 

Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yoktur. Biz de keyfi sebeplerle milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi kazalardan belalardan korusun diyorum. 

Bugüne kadar yaşadığımız tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak deprem bölgesinin tamamında da aynısını yapacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ENGELLEMELERİNE TEPKİ

Deprem bölgesindeki illeri, ilçeleri, köyleri ayağa kaldırırken ülkemizin diğer bölgelerinde aynı tehditle yaşayan yerlerimizi de süratle dönüştüreceğiz.

Şehirlerimizde kentsel dönüşümü hızlandırarak, binaların yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlenmiş olacaktır. Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yok. İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...