Son dakika haberi: Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Eminönü'nde park halinde bulunan bir İETT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle denize düştü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, 6 saatte denizden çıkarılan otobüs tıra yüklenerek Edirnekapı’da bulunan İETT garajına götürüldü. Otobüsün içerisinde kaza esnasında kimsenin olmadığı öğrenildi.

Son dakika haberi: Eminönü'nde park halinde bulunan İETT otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle denize düştü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, otobüsün içerisinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ait vinçler de çalışmalara destek vermek amacıyla bölgeye gönderildi. Ekipler, otobüsü denizden çıkarmak için çalışma başlattı.

DENİZDEN 6 SAATTE ÇIKARILDI

Dibe batan otobüsü kurtarma çalışmaları 6 saatte tamamlandı. Büyük vinçlerin ve dalgıçların yardımıyla otobüs denizden karaya çıkarıldı. Burada düzeltilen otobüs daha sonra olay yerine sevk edilen tıra yüklenerek Edirnekapı’da bulunan İETT garajına götürüldü.

"HERHANGİ BİR ARIZASI YOKTU"

Düşen otobüsün şoförü Ramazan Şahin, otobüsü park ettikten 20 dakika sonra aracın yanına geldiğini söyledi. Şahin, "Kumandaya bastım kapıyı açmak için bir anda araç kendi hareket etti, ondan sonra durduramadık. Herhangi bir arızası yoktu. İlk defa böyle bir şey geliyor başıma. Araç denize giderken arkadaşlarla gördük." dedi.

"BAKIM VE EKSİKLERİ TAMAM"

İETT durağında park halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle kayarak denize düşen otobüsle ilgili açıklamada bulunanİstanbul Halk Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Naci Yağız, "Aracımız İstanbul Halk Ulaşım şirketine bağlı. Aracımızın periyodik bakımları yılda 2 kez İETT Genel Müdürlüğü garajında yapılıyor. Aracın bakımı ve eksikleri tamam" dedi.

Son dakika haberi: Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü

UÇAKLARDAKİ KARA KUTU GİBİ BİR SİSTEM VAR

Aracın sabah saat 07.12’de Eminönü’ndeki perona geldiğini söyleyen Yağız, şu ifadeleri kullandı:

"Saat 07:33’te de kalkış saati var. Bu kısa arada şoförümüz henüz net olmamakla beraber otobüsün el frenini çekmediğini gördük. Araç çıktığında bunu daha net göreceğiz. Bundan dolayı kaynaklanan ve kalkışına birkaç dakika kala şoförümüz el kumandası ile kapısı açıp içerisine binmek üzereyken araç hareket ediyor. Bir tane halk otobüsüne vurduktan sonra araç bağımsız hale gelerek denize düşüyor.

Çıkartıldıktan sonra İBB tarafından takılan kamera sistemimiz var. Her şey orada görünecek zaten. Denize de düşse o kayıtlar kaybolmuyor. Uçaklardaki kara kutu gibi. Hepimize geçmiş olsun." (Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burak 17 Ağustos 2023 09:02

Yakında gemilerde karada Gezer güzelim ülke

Sonraki Haber Yükleniyor...