Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki
Başlık ResmiTerör örgütü PKK'nin Irak'taki saldirisina Türkiye'den sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta terör örgütü PKK tarafından 2 Irak askerinin öldürülmesini kınayarak örgütün bölgedeki tehlikesine dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır" ifadelerine yer verildi.

Kaydet
|

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 2 Irak askerinin PKK terör örgütü tarafından öldürülmesine ilişkin, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Keçeli, 2 Irak askerinin PKK terör örgütü tarafından öldürülmesine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Irak Hudut Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2 sınır muhafızının, PKK terör örgütü tarafından dün Dohuk’ta gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten Keçeli, Irak halkına başsağlığı, şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve saldırıda yaralanan askere acil şifalar diledi.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki - 1. Resim
Başlık ResmiTerör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki - 1. Resim

https://x.com/SpoxTR_MFA/status/1883199046711418969

"PKK BÖLGEDE BİR TEHDİT"

Keçeli, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Irak ordusu ile PKK arasında çatışma!
HABER

Irak ordusu ile PKK arasında çatışma!

TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAKLIK VURGUSU

Sözcü Keçeli, teröre karşı, Irak’la birlikte ortak mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Irak'ın Duhok kentinde dün terör örgütü PKK'nın saldırısında 2 Irak sınır muhafız gücü askeri hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki - 2. Resim
Başlık ResmiTerör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Irak ordusu ile terör örgütü PKK çatıştı, IKBY yetkilisi sert konuştu: Bizi ezenler bu şekilde devam edemez!
HABER

Irak ordusu ile terör örgütü PKK çatıştı, IKBY yetkilisi sert konuştu: Bizi ezenler bu şekilde devam edemez!

BAKAN FİDAN IRAK'A GİDECEK!

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, yarın Bağdat'a ziyaret gerçekleştirecek.

PKK'yı geçtiğimiz aylarda "yasaklı örgüt" ilan eden Bağdat hükümetinin, örgütü resmen terör örgütü olarak ilan etmesi ziyaret kapsamında masaya yatırılacak.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Fidan
HABER

Bakan Fidan'dan Bağdat çıkarması! Irak PKK'yı resmen terör örgütü ilan edecek mi?

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.