Tuncer Bakırhan'dan Sırrı Süreyya Önder'e 'barış' sözü: Biz bu hikayeyi yarım bırakmayacağız

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

18 gündür yoğun bakımda olan ve dün hayata gözlerini yuman Sırrı Süreyya Önder'in cenaze töreninde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sana söz Fırat suyu Marmara'ya karışacak Sırrı. Sen şimdi gözlerini kapattın ama biz senin gözlerinden bakmaya devam edeceğiz. Sana söz biz bu hikayeyi yarım bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkan Vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

Önder için AKM'de düzenlenen cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Önder'e son vedasında barış sürecinin devam edeceğinin altını çizdi. 

SAHNEDE DUYGU DOLU ANLAR...

"Sırrı barışın mücadelesini yürütüyordu" diyen Bakırhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sevgili yol arkadaşım. Senin gibi söz ustasının huzurunda konuşmak zor. Dünya zarafetini yitirmişken tepeden tırnağa adanmışlıktın sen. Badireleri çok olanın hikayesi de çok olur senin gibi yoldaşım. Bayılırdın anlatmaya Türkiye'nin tüm renklerini. Kullandığının her kelimede, yaşadığın bütün coğrafyanın izleri vardı. Murathan Mungan'ın da dediği gibi; ağacın, ormanın dildeki karşılığını bilirdin. 

"SANA SÖZ SIRRI, FIRAT SUYU MARMARA'YA KARIŞACAK"

10 sene öncesiydi, sen yine barış için yollara düşmüştün. Dedik ki bu sefer olacak, artık barış kazanacak. 

Bir tek insan ne kadar acı çekerse, bütün insanlar o kadar çekiyordur demektir.

Sen bir tek insan acı çekmesin diye kendini barışa adadın. sana söz Fırat suyu Marmaray'a karışacak Sırrı. Sen şimdi gözlerini kapattın ama biz senin gözlerinden bakmaya devam edeceğiz. Uğurlar olsun yoldaşım.

Sana söz biz bu hikayeyi yarım bırakmayacağız. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...