Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi
Fotoğraf Başlığı Uludag'da yangin faciasi: Hayatini kaybeden baba ve oglu topraga verildi

Uludağ'daki Kervansaray Otel'de çıkan yangında hayatını kaybeden eski milli kayakçı Yahya Usta ile milli kayakçı oğlu Berkin Usta'nın cenazeleri toprağa verildi.

Kaydet
a- | +A
Uludağ 1'inci Oteller Bölgesi'nde bulunan Kervansaray Otel'de dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangında Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı ve eski milli kayakçı Yahya Usta ile 25 yaşındaki milli kayakçı oğlu Berkin Usta hayatını kaybetti.

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 1. Resim
Başlık ResmiUludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 1. Resim

TÖRENE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Hayatını kaybeden baba oğulun cenazeleri, otopsinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan yakınlarınca alındı. Yahya Usta ve oğlu Berkin Usta'nın cenazeleri, törenin yapılacağı Ulu Cami'ye getirildi.

Cenaze törenine ailenin yakınlarının yanı sıra, Uludağ'daki otel işletmecileri, kayak severler, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri, belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın kıldırdığı namazın ardından cenazeler, Hamitler Mezarlığı'na defnedildi.

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 2. Resim
Başlık ResmiUludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Dün sabah Uludağ'daki bir otelde yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından sevk edilen 110 personelle yangın söndürülmüştü.

Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı ve eski milli kayakçı Yahya Usta, eşi Fikriye ve milli kayakçı oğlu Berkin Usta, dumandan etkilenmişti. Otelden bilinci kapalı çıkarılan Yahya Usta ve oğlu Berkin yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Hayati tehlikesi bulunan Fikriye Usta ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında otel müdürü T.D, oteli işleten firmanın yöneticisi C.K.A. ile açıkta bıraktıkları közler nedeniyle şöminenin yan tarafında bulunan süs çiçeğinin tutuşmasına neden oldukları iddia edilen kayak merkezi çalışanları T.K, M.K.Ç. ve E.T. gözaltına alınmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.