2024 adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatilde olunca mahkeme olur mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatilde olunca mahkeme olur mu?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adli tatil ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek, soruları internette araştırılıyor. 2024 yılı adli tatil günleri belli oldu. Peki, 2024 adli tatil ne zaman? 2024 adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatilde olunca mahkeme olur mu? Detaylar haberimizde...

2024 yılı adli tatil tarihleri merak konusu oldu.  2024 adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Adli tatilde görülecek davalar nelerdir? 
İşte detaylar...Adli tatilde olunca mahkeme olur mu? Hangi mahkemeler adli tatile girmez? Yargı alanında faaliyet gösterenlerin merakla beklediği 2024 adli tatil tarihleri açıklandı.

2024 ADLİ TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılında adli tatil, 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü başlayacak ve 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sona erecek. Dolayısıyla, 20 Temmuz ile 31 Ağustos arası adliyeler tatil dönemine girecek. Adli tatil sürecinde mahkeme süreçleri, nöbetçi mahkemeler aracılığıyla devam edecek.

ADLİ TATİLDE OLUNCA MAHKEME OLUR MU?

Hukuk Muhakemeleri Kanunu 102. maddeye göre 20 Temmuz 31 Ağustos arası adli tatil tarihleri HMK ile belirlenmiştir. Adli tatilde kural olarak hukuki süreler durur ve duruşmalar bu dönemde görülmez. Ancak bazı davalara da özel bir düzenleme getirilmiştir. Adli tatilde devam eden davalar şöyle; İhtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma talepleri, Nafaka davaları ve aile hukukuyla ilgili davalara ilişkin işler, Nüfus kayıtlarının düzeltilmesi işleri, İflas ve konkordato ile sermaye şirketlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin işler, Ticari defterlerin kaybından dolayı kayıp belgesi verilmesi talepleri, Mahkemenin görev alanına giren dava ve işler, İvedi olduğu belirtilen veya tarafların talebi üzerine ivedi görülmesi gereken dava ve işler. Adli tatil sürecinde belirli iş ve dava türlerine öncelik verilir ve özel bir düzenleme uygulanır.

ADLİ TATİLE KİMLER ÇIKAR?

Adli tatil boyunca hakimler, savcılar, adliye çalışanları izinli olur. İcra mahkemeleri ve çalışanları, icra daireler ve çalışanları, kanunda açıkça belirtilen bölge idare mahkemeleri, vergi daireleri izinli sayılmaz.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...