6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin yüreklerinin yandığı gün olan 6 Şubat'ın yıl dönümüne kısa süre kala acı güne dair merak edilenler arttı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat günü saat 4.17'de yaşananlar hala dün gibi aklımızda yer alıyor. 6 Şubat'a dair araştırılanlar arasında ise 6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü? soruları yer aldı.

6 Şubat depreminde vefat eden kişi sayısı merak ediliyor. 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümüze az bir süre kaldı. Tam 4.17'de yüreklerimizin yandığı 6 Şubat depremleri ile ilgili 6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü? soruları araştırılmakta. 

6 ŞUBAT DEPREMİ CAN KAYBI SAYISI NEDİR?

6 Şubat günü meydana gelen depremlerde 50 bin 783 kişinin hayatını kaybettiği resmi kayıtlarda yer alıyor. Yaralı sayısı ise 107.204 olarak açıklandı. 

6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü?

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ NERELERDE OLDU?

2023 yılının 6 Şubat gününde meydana gelen 2 deprem "Asrın Felaket"i oldu. Kahramanmaraş depremleri, ilk olarak 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Yaklaşık 9 saat sonra ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde deprem oldu. Depremlerin büyüklükleri 7.7 ile 7.6 olarak kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SAAT KAÇTA OLDU?

6 Şubat depremleri yüreklerimizi yakarken depremin saat kaçta gerçekleştiği merak edildi. Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ilki 4.17'de meydana geldi. İkinci deprem ise 13.24'te oldu.

6 Şubat depremi can kaybı sayısı nedir? 6 Şubat günü kaç kişi öldü?

DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İL NERELER?

Türkiye'nin seferber olduğu 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 10 il araştırıldı. 6 Şubat gecesi saat 4.17'de ve sabahında 13.24'te olan depremlerin ardından yürekler yandı. Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden 10 il daha etkilendi. Etkilenen iller şöyle:

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...