7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? BURSA'DA 7.3 DEPREM FAYI BULUNDU 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? BURSA'DA 7.3 DEPREM FAYI BULUNDU 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7 ve üzeri deprem beklenen il ve ilçeler hangileri, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Depremden en çok etkilenecek iller belli oldu. Türkiye'nin fay hattına ilişkin uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor. Peki, deprem riski en fazla olan illerimizin adı nedir? 2024 hangi illerde 7 üzeri deprem bekleniyor? Türkiye'de hangi bölgelerde deprem riski var? İşte merak edilenler.

2024 hangi illerde 7 üzeri deprem bekleniyor, sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye'de son zamanlarda artan depremler yürekleri ağza getirdi. Bu depremler daha büyük depremlerin ayak sesi olarak yorumlandı. Peki, hangi illerde deprem bekleniyor? Türkiye'de hangi bölgelerde deprem riski var? 1 derece deprem bölgesi hangi iller? En tehlikeli fay hattı nerede?

7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak? - 1. Resim

7 ÜZERİ DEPREM BEKLENEN İLLER HANGİLERİ?

Japon deprem uzmanı Moriwaki özellikle Türkiye hakkında yaptığı keskin deprem uyarıları ile tanınıyor. Artçı depremlerin sık sık yaşanacağını belirten deprem uzmanı, TGRT Haber'den Zehra Maslak'a konuştu. Riskin büyük olduğunu belirten Moriwaki, 7 üzeri deprem uyarısı yaptı.

Japon deprem uzmanı Moriwaki, 7 üzeri deprem beklenen ilçe ve il adlarını verdi. Buna göre Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor. Uzman ayrıca güney fay hattı ve kuzey fay hattına dikkat çekti.

7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak? - 2. Resim

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM NEREDE OLACAK?

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür'ün de özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra sık sık 7 ve üzeri deprem riski uyarısı yaptığı biliniyor. "Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak" diyen Naci Görür, deprem riski olan illeri şöyle sıralıyor.

7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak? - 3. Resim

7 VE ÜZERİNDE DEPREM OLMASI BEKLENEN İLLER 2024

Eskişehir
Denizli
Muğla
Erzincan
Kayseri
Tokat
Kahramanmaraş
Hatay
Kocaeli
Osmaniye
Bingöl
Konya
Erzurum
Aydın
Balıkesir
Burdur
Manisa
Hakkari

7 üzeri deprem beklenen iller hangileri? 7 büyüklüğünde deprem nerede olacak? - 4. Resim

HANGİ İLLER DEPREM RİSKİ ALTINDA?

Jeoloji Mühendisleri Odası da geçtiğimi aylarda belirlediği verilere göre 7 ve üzeri deprem beklenen şehirleri, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari  olarak belirlemişti. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...