Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandili'nde ne dualar okunur?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandili'nde ne dualar okunur?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Berât gecesi zikirleri sorgulanmaya başlandı. Berat Kandili duası ile Berat Kandilinde çekilecek tespihler araştırılıyor. Peki,Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandilinde ne dualar okunur? İşte detaylar.

Berat Kandili’nde okunacak sureler ve dualar arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Berat Kandili gecesinde nasıl dua edilir?  Berat Kandili’nde nasıl ibadet etmeliyiz? Hangi tesbihleri çekmeliyiz? Nasıl zikretmeliyiz? Peki, bu mübarek gecede okunacak sureler ve dualar neler? Detaylar haberimizde.

BERAT GECESİ HANGİ TESPİH ÇEKİLİR?

Müslümanlar, Berat Kandili’nde bağışlanmak için tövbe eder, Kur’an okur, namaz kılar, tesbih ve zikir çekerler.Berat kelimesinin kökeni, temize çıkma ve muaf olma anlamına gelir. Berat Kandili de Müslümanların günahlarından arınması ve temize çıkması için ibadetlerle geçirilmesi tavsiye edilen mübarek bir gündür. 

Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandilinde ne dualar okunur? - 1. Resim

Tesbih çekmek, Allah’ın isimlerini anmak, tövbe istiğfar etmek de bir ibadettir. Tüm bu sebeplerden ötürü Berat Kandili’nde tesbih çekilir. Berat Kandili’nde çekilecek tesbihler şöyledir:

“Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym.”
Lâ ilâe illallah
Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed
Estağfirullah
Sübhanallah
Elhamdülillâh
Allahu ekber
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm
Allah

Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandilinde ne dualar okunur? - 2. Resim

BERAT KANDİLİNDE NE DUALAR OKUNUR?

Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin sûresi ve her birinin sonunda aşağıdaki Berât duâsı okunmalıdır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır. İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyetiyle okunacaktır. Kur'an-ı Kerim Okumak: Kur'an-ı Kerim okumak, bu gecenin faziletinden faydalanmak için güzel bir yoldur. Özellikle Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Felak Suresi ve Nas Suresi gibi kısa surelerin okunması tavsiye edilir. 

Berat Gecesi hangi tespih çekilir? Berat Kandilinde ne dualar okunur? - 3. Resim

PEYGAMBER EFENDİMİZ BERAT GECESİ’NDE NASIL DUA EDERDİ?

Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...