Berat Kandili'nde ne olmuştur? Berat Kandili anlamı nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Berat Kandili'nde ne olmuştur? Berat Kandili anlamı nedir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Berat Kandili gecesi ne oldu, sorusu bu mübarek günde hız kazandı. Berat gecesinin önemi nedir, soruları Müslümanlar tarafından araştırılıyor.Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan geceye denk gelen Berat Gecesi, 'temize çıkma' anlamıyla birlikte Müslümanlar için çok önemli bir gece olarak ifade edilir. Peki, Berat gecesinin önemi nedir? Berat Kandili gecesi ne oldu? Berat Kandili anlamı ve önemi haberimizde.

Berat gecesi önemi ve fazileti arama motorlarında sorgulanıyor.  Berat Kandili anlamı, önemi ve fazileti ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Berat Kandili'nde Allah'ın (CC) sonsuz merhameti ve bağışlamasıyla kullarının günahlarını af edeceği düşüncesi hakimdir. İslamiyet için oldukça kutsal sayılan Berat Kandili'nde Allah'a dua ve ibadet etmenin yanı sıra önemli bir olayı da işaret eder. Peki, Berat Kandili anlamı nedir? Berat Gecesi'nde ne oldu?

Berat Kandili'nde ne olmuştur? Berat Kandili anlamı nedir? - 1. Resim

BERAT KANDİLİ'NDE NE OLMUŞTUR?

Berat Kandili, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır.

Berat Kandili'nde ne olmuştur? Berat Kandili anlamı nedir? - 2. Resim

BERAT KANDİLİ ANLAMI NEDİR?

Berat Gecesi, 'temize çıkma' anlamı taşıyan bir ifadeyle, günahlardan arınma ve tövbe etme anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Berat Kandili'nde ne olmuştur? Berat Kandili anlamı nedir? - 3. Resim

Bu mübarek geceyi ibadetlerle, dualarla ve tövbeyle geçirmek, manevi bir yükselişe vesile olabilir. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme  şuurunu da kazandırır.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...