Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 14 Şubat BIST 100 endeksi kaç puan?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 14 Şubat  BIST 100 endeksi kaç puan?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Borsa İstanbul bugün kaç seviyesinden açıldı, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Dünü düşüşle 8.994,00 puandan kapatan Borsa İstanbul bugüne yükselişle başladı. Peki Borsa İstanbul 2024 14 Şubat Çarşamba kaç seviyesinden açıldı? BİST 100 endeksi kaç seviyesinden işlem görüyor?

Borsa İstanbul kaç puanla açıldı, sorusuna cevap aranıyor.  Dünü düşüşle 8.994,00 puandan kapatmıştı.  Peki borsa güne nasıl başladı?

BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul, 2024 ilk ayında dalgalı bir seyir izliyor. ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından para piyasalarında, FED'in martta yüzde 90 ve mayısta da yüzde 62 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı fiyatlanıyor. Borsa bugün ise güne yükselişle başladı. 

BİST 100 ENDEKSİ KAÇ SEVİYESİNDEN İŞLEM GÖRÜYOR?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 yükselişle 9.014,87 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,06 azaldı.Holding endeksi ise yüzde 0,48 arttı. En çok kazandıran yüzde 1,97 ile finansal kiralama faktoring oldu. En faz kaybettiren  iseyüzde 0,09 ile metal eşya makina oldu.

Bugün İngiltere'de enflasyon ve Avro Bölgesi'nde büyüme verileri yatırımcıların odağında olacak.

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...