Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? Amaçları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? Amaçları belli oldu

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'na sabah saatlerinde silahla saldırıldı. Olayda, 2 saldırgan terörist etkisiz hale getirildi, 1 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Olayın ayrıntıları ise netleşiyor. Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda bulunan şüpheli çantanın da teröristlere ait olduğu ortaya çıktı. Peki, Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? İşte ayrıntılar... Saldırganların amaçları belli oldu.

Çağlayan Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına 2 terörist tarafından silahla saldırı düzenlendi. Saat 11.49'de gerçekleşen olayda biri kadın 2 saldırgan terörist etkisiz hale getirildi,  hastaneye kaldırılan 1 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 5 kişinin de yaralandı. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma ise olayın ayrıntılarını netleştirdi. Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda bulunan şüpheli çantanın da teröristlere ait olduğu ortaya çıktı. Peki, Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? Şüpheli çantadan neler çıktı? 

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? Amaçları belli oldu

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDEKİ SALDIRIDA ŞÜPHELİ ÇANTANIN İÇİNDE NE VARDI?

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki saldırı girişiminin ardından şüpheli çanta ve valiz incelemeye alındı. İstanbul Adalet Sarayı saldırı girişiminde bulunan ve teröristlere ait olduğu değerlendirilen şüpheli çanta ve valizde bomba imha ekipleri tarafından incelendi. Yapılan incelemede çantalardan çıkanlar da belli oldu.

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinden 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzenek ve kıyafet çıktı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda şüpheli çantanın içinde ne vardı? Amaçları belli oldu

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ SALDIRGANLARININ AMAÇLARI NEYDİ?

Çağlayan Adliyesi'ne silahlı saldırı düzenleyen saldırgan teröristlerin amaçları da belli oldu. Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgiye göre bölgeye metrobüsle geldikleri öğrenilen 2 teröristin Çağlayan Adliyesi'ne girerek bir savcıyı rehin almaya çalıştıkları ortaya çıktı. 

Ayrıca saldırganlardan Pınar Birkoç adlı kadın teröristin kız kardeşinin de aynı örgüte üyeliği olduğu ve bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde duruşmasının olduğu ortaya çıktı.

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...