Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya Malatyalılar Günü'nün tarihi, hangi güne denk geldiği araştırılıyor. Malatya'nın doğal güzellikleri ve tarihi yerlerine dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'a denk geliyor. 

Yılın dördüncü ayının dördüncü gününe gelen bu özel gün, Malatya'nın plakası 44'e karşılık geliyor.

Malatyalılar onlara özel bu günü sosyal medya platformlarından kutlayarak, "Kayısı diyarı" ile ilgili hikayelerini, umutlarını ve duygularını paylaşıyor. Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor - 1. Resim

Baharın da hissedildiği şehrin simgesi kayısıların çiçekler açtığı 4 Nisan Malatyalılar Günü'nde, Malatyalılar hemşerilerinin gününü X, Instagram ve Facebook üzerinden kutluyor. Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor - 2. Resim

Malatya Battalgazi Belediye Başkan'ı Bayram Taşkın ise X hesabı üzerinden şu sözlerle bugünü hemşerileriyle kutladı:

"Malatya, yiğitliğin, mertliğin, hoşgörünün, tevazunun şehridir. Dünyanın kayısı başkentidir. Dünya'da eşi bulunmaz, dağın bile bey senin Malatya" 

Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor - 3. Resim

Malatya Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabında yaptığı paylaşımda:

"Anadolunun can damarı, barışın kardeşliğin ve dostluğun topraklarıyız. Biz Malatya'yız. Memleket sevgisiyle yüreği çarpan bütün hemşehrilerimizin günü kutlu olsun." sözleriyle kutladı. Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor - 4. Resim

Malatya, 800 bini aşkın nüfusuyla pek çok doğal güzelliği ve tarihi yerlere ev sahipliği yapıyor. 

Bunlardan en önemlisi en eski yerleşim birimlerinden olan Arslantepe Höyüğü. Dünya Malatyalılar Günü 4 Nisan'da kutlanıyor - 5. Resim

Arslantepe'nin M.Ö 6000 yıllara kadar uzanıyor. M.S 11. yy.a kadar yerleşim yeri olarak kullanıldı.

Bu eski yerleşim yerinde Hitit, Roma ve Bizans'tan kalan kalıntılar sayesinde dönemin siyasi ve kültürel yapısına kadar pek çok bilgiye ulaşılıyor. 

Bunların dışında, Selçuklu mimarisinden eserlere rastlanılan şehirde; kültürel ve dini ziyaret yerlerine sıkça rastlamak mümkün. 

Darende Günpınar Şelalesi, Levent Vadisi, Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu, Orduzu Pınarbaşı Mesire alanı doğal güzellikleri arasındadır.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...