e-Devlet şifresi nereden alınır? E-DEVLET ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİNDE YENİ UYGULAMA

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
e-Devlet şifresi nereden alınır? E-DEVLET ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİNDE YENİ UYGULAMA

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vatandaşlar, artık çoğu işlemin ilgili devlet dairesine gitmeden halledebildiği e-Devlet uygulaması şifresinin nasıl alındığını merak ediyor. PTT üzerinden alınan şifreleri almak için yeni bir uygulamaya başlandı. e-Devlet şifresi nereden alınır? e-Devlet şifre alma işlemlerinde kullanılacak yeni uygulama hangisi?

Vatandaşlar, çoğu işlemi ilgili devlet dairesine gitmeden halledebildiği e-Devlet uygulaması şifresinin nasıl alındığını merak ediyor. e-Devlet şifrelerini almak için yeni bir uygulamaya başlandı. e-Devlet şifresi nereden alınır? e-Devlet şifre alma işlemlerinde kullanılacak yeni uygulama hangisi? İşte detaylar...

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Vatandaşların elektronik devlet altyapısına ulaşımını kolaylaştırmak için e-Devlet şifre alma işlemi artık Türksat abone merkezlerinden yapılabiliyor. Böylece e-Devlet şifresini almak daha kolay hale gelecek. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN 1026 KURUMUN İŞLEMLERİ YAPILIYOR

e-Devlet Kapııs, 22 hizmetle başladığı yola 64,5 milyona yakın kayıtlı kullanıcı ile devam ediyor. 7 bin 767 entegre elektronik hizmet sunuyor. Saniyeler içinde 1026 kurumun tüm işlmleri e-Devlet üzerinden anında gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet Kapısı memnuniyet anket oranı ise yüzde 95,3 çıktı. 

E-DEVLET NEDİR, NE İŞE YARAR?

Devletin, vatandaşlara verilen hizmetleri elektronik ortamda toplu bir şekilde sunduğu uygulamaya e-Devlet denir. e-Devlet, elektronik devletin kısaltmasıdır. e-Devlet sayesinde devlet kurumlarının bürokratik iş yükü hafiflemiştir.  

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...