Hatay son anket sonuçları... İyi Parti CHP'yi Hatay'da destekleyecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hatay son anket sonuçları... İyi Parti CHP'yi Hatay'da destekleyecek mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hatay'da kim önde, Hatay yerel seçim son anket sonuçları ne diyor, sorularına CHP Genel Başkanı Özgür Özel cevap verdi. Aday tartışmalarının yaşandığı Hatay'da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde nabız yoklandı. 2024 Yerel seçimlerinde seçmen kime oy verecek? CHP Lütfü Savaş ile seçimi kazanır mı? Seçmenin nabzını yoklayan son anketler ne diyor? İyi Parti CHP'yi Hatay'da destekleyecek mi? İşte son anket sonuçları.

2024 yerel seçimleri için nefesler tutulmuşken tartışmaların odağındaki Hatay'da son durum merak konusu oldu. Seçime az zaman kala araştırma şirketlerinin ve partilerin anket çalışmaları yakından takip ediliyor. Seçmenlerin nabzını yoklayan anket sonuçları 2024 yerel seçimlerinin fragmanı sayılıyor. Peki, Hatay'da kim kazanır, sorusuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel cevap verdi. 2024 yerel seçimlerinde ibre hangi partiyi gösteriyor? 

HATAYSON ANKETLERDE KİM ÖNDE?

Türkiye adım adım 2024 yerel seçimlerine ilerliyor. Partiler çalışmalarına hız kazandırdı, yol haritaları açıklandı. Seçmen tercihlerindeki değişimler, Türkiye'nin siyasi haritası üzerinde önemli etkiler oluşturacak. 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçim öncesi siyasi kulisler hareketlendi. Peş peşe açıklanan adaylardan sonra vatandaşlar oy verecekleri isimleri araştırmaya başladı.

CHP lideri Özgür Özel, tartışmalı geçen sürecin ardından Hatay'dan aday gösterilen Lütfü Savaş hakkında açıklamalarda bulunarak elindeki son anketi paylaştı.Hatay'da seçimin kafa kafaya olduğunu söyleyen Özgür Özel, "Lütfü Bey gösterebileceğimiz en iyi adaydı" dedi.

Hatay son anket sonuçları... İyi Parti CHP'yi Hatay'da destekleyecek mi? - 1. Resim

YEREL SEÇİMLERDE HATAY'DA KİM KAZANIR?

Özgür Özel, Hatay'da adayın Lütfü Savaş olarak açıklanmasının ardından 5 anket yaptırdıklarını açıkladı. Özgür Özel, "son anketlerde diyelim ki 35'e 25. Yaklaşık 10 puan muhalif partilerde oy var. 20 puana yakın da oy kullanmayı düşünmeyen, protesto eden seçmen var. Hatay'ın kaderi, muhalif seçmenlerin elinde. Bir ölçtürüyoruz 3 puan önde çıkıyoruz, bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz." dedi.

Hatay'da AK Parti ile CHP kafa kafaya yarışıyor. Özgür Özel  "O grup eğer AK Parti'ye Hatay'ı vermek istemezse Hatay bizde zaten. Ama o grup Hatay'da 'AK Parti'yi de beğenmiyorum, Lütfü Savaş'ı da beğenmiyorum, bu yüzden oy vermiyorum' ya da 'Başka bir partiye veriyorum' dediğinde başa başız, AK Parti'nin alma ihtimali var. O yüzden Hatay'ın kaderi Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde." diye konuştu. 

Hatay son anket sonuçları... İyi Parti CHP'yi Hatay'da destekleyecek mi? - 2. Resim

İYİ PARTİ CHP'Yİ HATAY'DA DESTEKLEYECEK Mİ?

Öte yandan genel seçimlerde CHP ile ittifak kuran İyi Parti'nin Hatay'da kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Lütfü Savaş'ın adaylığının ardından diğer Hatay Belediye başkan adayları sorgulanıyor. İyi Parti Hatay'da kendi çıkardığı belediye başkan adayı olan Nusret Cömert'i destekleyecek.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...