Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Schengen vize başvuru sürecinin doğru bir şekilde yürütülmesi vize alma ihtimalini arttırıyor. Avrupa'da tatil planlayanlar Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını araştırıyor. Schengen vizesi için gerekli evraklar, başvuru yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevapları haberimizin detaylarında...

Avrupa'ya seyahat planlayanların başvurduğu Schengen vizesi red cevabı almamak için başvururken nelere dikkat edilmesi gerekiyor konusu araştırılıyor. Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli? 

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Schengen vizesi için öncelikle pasaportun geçerlilik tarihinin bitimine en az 6 ay kalmış olması gerekiyor. Başvuru için randevu tarihi alındıktan sonra alacağınız vize türüne göre (öğrenci, çalışan, işveren, emekli) başvuru evraklarını tamamlamak gerekiyor. Hangi Schengen ülkesine gidilecekse o ülkenin başvuru formunun doldurulması gerekiyor.Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Schengen Vizesi başvuru için gerekli belgeler; başvuru formu, banka hesap bilgileri, biyometrik fotoğraf, ikametgah, nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi, otel rezarvasyonu, uçak bileti rezarvasyonu ve yurtdışı seyahat sigortası gerekiyor. Ayrıca e-Devlet'ten alınacak tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus belgesi alınır. 

Schengen vizesi başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?SCHENGEN VİZESİ BAŞVURUSU YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Schengen vizesi alma ihtimalini arttırmak ve başvuruda dikkat edilmesi gereken konuları derledik. Öncelikli başvuru formunu eksiksiz ve talep edilen dilde doldurmak gerekiyor. Gidiş ve dönüş uçak biletlerinizin alınmış olması vize alma ihtimalini arttırabilir. Otel rezervasyonlarında sunulan gelir gider durumuna uyumlu oteller tercih etmek, otelinizin konumunu doğru biliyor olmak gerekiyor. İstenilen belgelerde net ve resmi olmak, gösterilen gelir gider ve maaş bordrolarının doğru oluşturulması gerekir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...