Siverek il mi oldu? Siverek nerede, il olacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Siverek il mi oldu? Siverek nerede, il olacak mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Siverek, Şanlıurfa'nın bir ilçesidir. Son zamanlarda Siverek'in il olup olmayacağı gündemde yer alırken vatandaşlar konu ile ilişkin arama motorlarında Siverek il mi oldu? Siverek nerede, il olacak mı? sorularına yanıt arıyor.

Vatandaşların gündeminde Siverek il mi oldu? Siverek nerede, il olacak mı? soruları yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir kaza olan Siverek'in il olup olmayacağı araştırılıyor. Detaylar...

SİVEREK İL Mİ OLDU?

Siverek, Şanlıurfa'nın bir ilçesidir. Henüz il olmadı. 

SİVEREK İL OLACAK MI?

Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde (1867 sonrası) Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir kazaydı. Siverek'in bugün bağlı bulunduğu Şanlıurfa ise Halep Vilayeti'ne bağlı bir sancaktı. Urfa, Osmanlı'nın son döneminde Halep'ten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Siverek ise Diyarbekir Vilayeti'ne bağlı bir sancak oldu. 1923 yılında Viranşehir, Hilvan ve Çermik'in bağlanmasıyla il oldu. Ancak, 26 Mayıs 1926 tarihinde tekrar ilçeye dönüştürüldü.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...