Skype'ın alternatifleri belli oldu: İşte yerine kullanılabilecek 8 uygulama

Skype 23 yılın ardından resmen kapandı. Kullanıcılarını Microsoft Teams'e geçiş yapmaya davet ediyor. Ancak Teams kullanmak istemeyenler yerine alternatif uygulamalar araştırılıyor.
Microsoft, 5 Mayıs 2025 itibarıyla Skype'ı kapatarak 23 yıllık dönemi sonlardı. Kullanıcıları alternatiflerini araştırmaya başladı. İşte Skype'a alternatif 8 uygulama önerisi...
23 YILLIK SKYPE KAPANDI
İnternet üzerinden iletişimi dönüştüren ve 2003 hayatımıza giren Microsoft'un Skype uygulaması 5 Mayıs 2025'te resmen kapandı.
2011’de 8,5 milyar dolara satın alınan Skype, pandemi döneminde Zoom ve WhatsApp gibi rakiplerin gerisinde kalarak kullanıcı sayısını 150 milyondan 23 milyona düşürdü.
Microsoft, Şubat 2025’te duyurduğu stratejiyle iletişim hizmetlerini Microsoft Teams altında birleştirme kararı aldı. Artık Skype’a giriş yapanlar Teams’e yönlendiriliyor ve mevcut sohbetler ile kişiler otomatik olarak aktarılıyor.
SKYPE YERİNE KULLANILABİLECEK 8 ALTERNATİF
Skype'ın yerini alabilecek platformlar, farklı ihtiyaçlara hitap ediyor.
Zoom: Yüksek kaliteli görüntülü görüşmelerle öne çıkıyor; ücretsiz sürümünde 100 kişilik, 40 dakikalık toplantılar sunuyor ve iş dünyasında popüler.
Google Meet: Gmail entegrasyonuyla 100 kişiye kadar 60 dakikalık ücretsiz toplantılar sağlıyor, Google Drive ile dosya paylaşımı kolaylığı sunuyor.
Signal: Uçtan uca şifrelemeyle 40 kişilik grup görüşmeleri sunuyor.
WhatsApp: 8 kişilik görüntülü aramalar ve geniş kullanıcı tabanıyla kişisel iletişimde güçlü.
Discord: Topluluklar için sunucu tabanlı yapısıyla dikkat çekiyor. Sesli ve görüntülü görüşme özellikleri de bulunuyor.
Telegram: 200 bin üyeye kadar grup oluşturulabiliyor. Ayrıca hem mesajlaşma hem de sesli/görüntülü konuşma olarak iyi bir alternatif olarak çıkıyor. 30 bin kişiye kadar sesli sohbet imkanı sağlıyor.
Slack: Daha çok iş odaklı ekipler için kullanımı uygun. Mesajlaşma odaklı bir platform olsa da sesli ve görüntülü görüşme özellikleri de sunuyor. Google Drive, Trello gibi uygulamayla entegre çalışıyor.