Üçüncü ve son cemre ne zaman düşecek 2024? Cemre düşünce neler olur?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Üçüncü ve son cemre ne zaman düşecek 2024? Cemre düşünce neler olur?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

3. cemre ne zaman düşüyor, soruları hız kazandı. Baharın habercisi cemrenin ilki 20 Şubat'ta havaya ikincisi 27 Şubat'ta suya düştü. Peki, üçüncü ve son cemre ne zaman düşecek 2024? Üçüncü cemre toprağa düştü mü? Cemre düşünce neler olur? İşte tarihi.

Cemre'nin birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Her yıl 20 Şubat tarihinden başlayarak birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki 20 Şubat'ta havaya, ikincisi 27 Şubat'ta suya düştü. Peki, üçüncü ve son cemre ne zaman düşecek 2024? Üçüncü cemre toprağa düştü mü? Tüm merak edilenler haberimizde. 

ÜÇÜNCÜ VE SON CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK 2024?

Cemrenin ikincisi 27 Şubat'ta yani bugün suya düştü. Vatandaşlar bu hadisenin ardından 3. cemre ne zaman düşüyor, sorusunu araştırmaya başladı. 3. ve son cemre de 6 Mart 2024 günü toprağa düşecek.

Üçüncü ve son cemre ne zaman düşecek 2024? Cemre düşünce neler olur? - 1. Resim

CEMRE DÜŞÜNCE NELER OLUR?

Geleneksel inanışa göre, baharın başlangıcında üç "cemre" düşer. Bu cemreler sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşerek, doğanın uyanışını ve ısınmasını simgeler. Kor ateş anlamına gelen cemre düşmesi 1 hafta arayla 3 kez gerçekleşir. Her cemrenin düşüşüyle hava sıcaklığı artar. 19-20 Şubat’ta havaya düşen cemrenin ikincisi suya düşerken, bu tarihten itibaren suyun ısınması bekleniyor. Üçüncü ve son cemre 5-6 Mart tarihlerinde de toprağa düşecek ve bu tarihten sonra hava sıcaklığı artacak. Halk arasında baharın habercisi olarak kabul edilir ve soğuk zamanların geride kaldığını simgeler.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...