Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vatandaşların gündeminde bugünün hangi kandil olduğu yer aldı. Arama motorlarında ise Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir? araması yapılıyor. Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili ile ilgili Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir? araması yapıldı.

Regaip Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. 11 Ocak günü ise gündemde Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir? soruları yer aldı. Detaylar...

BUGÜN KANDİL Mİ? 

11 Ocak Perşembe günü kandildir. 

11 OCAK HANGİ KANDİL?

Bugün, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaip Kandilidir. Hayırlı Kandiller...

REGAİB KANDİLİ NEDEN KUTLANIR, ÖNEMİ NEDİR?

Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece. İslam'daki beş mübarek (Kadir Gecesi ile birlikte) kandil gecesinden biridir. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü, hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamlarında kullanılır.

Regâib Kandili, doğrudan Kur'an'da geçmese de dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil, diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir.

Bugün Kandil mi? 11 Ocak hangi kandil? Regaib Kandili neden kutlanır, önemi nedir?

11 OCAK REGAİP KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU? 

Regaib Kandili, Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib gecesidir. Allahü teâlâ, Regaib gecesinde, mümin kullarına, ihsanlar, ikramlar yapar. Bu gece edilen dua reddolmaz. Regaib Kandili'nde namaz, oruç, sadaka gibi ibadetler önemlidir. Regaib Kandili'nde oruç tutup Regaib gecesini ihya etmek çok sevab olur.

KANDİL MESAJLARI!

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

 Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız kandil kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...